04:55

Det nordjyske Regionsråd har uddelt penge fra Kulturpulje 2018 til en række nordjyske projekter. Pengene går til kulturtiltag, der handler om at udvikle Nordjylland gennem kultur og nye samarbejder. Et af de projekter der får penge tager udgangspunkt i det nyrenoverede Hanstholm Fyr, hvor ildsjæle arbejder på at skabe rammerne for et kraftcenter for kunst og kultur og en ny scene for samtidskunst i Nordjylland

Kulturpulje åbner for kunst i Hanstholm Fyr

En række nordjyske kulturprojekter har fået del i 1,1 million kroner fra regionsrådet. I Hanstholm betyder det, at der kommer kunst i fyret.

Regionsrådet uddeler støtte fra kulturpuljen én gang om året. I 2018 er der fokus på projekter, hvor kulturen ses som en medspiller i udviklingen af Nordjylland, og hvor kulturlivet søger nye former for samarbejde.

Disse projekter får støtte af Region Nordjyllands kulturpulje

  • ”Amahl and the Night Visitors” v. Nordisk Eksperimentalscene (200.000 kr.)
  • ”Genklang” v. Tempi (205.000 kr.)
  • ”Hanstholm Art Space” v. Det Nordatlantiske Fyr (300.000 kr.)
  • ”Lad lægejournalen fortælle / Kultur i Venteværelset” v. Museum Mors (200.000 kr.)
  • ”Nordjyllands SALT” v. Det Olske Orkester (200.000 kr.)

- Vi er glade for at kunne bidrage til udviklingen af det nordjyske kunst- og kulturliv med pengene fra vores kulturpulje. Ansøgningerne til årets pulje viser, at der i Nordjylland er mange gode idéer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet. De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og de bidrager med både opera, teater, musikalsk udvikling, samtidskunst og kulturarv. Samlet set kommer de til at være til glæde for rigtigt mange nordjyder. Og jeg er overbevist om, at de på længere sigt vil sætte varige spor og være med til at skabe udvikling i mange lokalområder, siger Ole Stavad, formand for Udvalg for Regional Udvikling.

Et af de støttede projekter tager udgangspunkt i det nyrenoverede Hanstholm Fyr, hvor ildsjæle, organisationer, Thisted Kommune og lokalområdet gennem længere tid har arbejdet på at etablere rammerne for et kraftcenter for kunst og kultur med internationale relationer til en række nordatlantiske lande.

Hanstholm Art Space bliver en ny, dynamisk scene for samtidskunst i det nordjyske. I alt 30 professionelle kunstnere fra det nordatlantiske område vil over to år tilbyde vidt forskellige typer aktiviteter til især børn og unge. Det kan f.eks. være byggeworkshops omkring en sauna til stranden, installationer der fortæller om stedet, lydkunst, maleri og grafik, land art, video og fotografi. Gennem to år afholdes der ca. 40 events i form af workshops, artist talks, pop up-udstillinger, faste udstillinger med udgangspunkt i Hanstholm og omegn, men også spredt ud over hele Nordjylland.

- Den kunst, vi arbejder med, lukker sig ikke om sig selv, men rækker ud til lokalsamfundene og involverer i høj grad de lokale borgere. Det er hele området - og hele Nordjylland - der kommer i spil. Tilsammen når programmet ud til et stort publikum af både nordjyder, turister og det øvrige Danmark. Vi er overbeviste om, at det på sigt vil have en positiv effekt på både lokalområdet og det nordjyske kunst- og kulturliv generelt, siger Signe Højmark, projektleder for Hanstholm Art Space.