Foto: Katrine Fuglsang, TV Midtvest

Kvinde måtte vente 25 timer på operation i Hjørring

Usædvanlig travlhed betød at Britt Winntoff Amby fra Nord måtte vente 25 timer på at blive opereret.

Britt Wentoff Amby fra Nors lider af en kronisk lidelse, der gør at hun jævnligt skal opereres. Gennem de sidste to år er Britt i gennemsnit blevet opereret hver femte uge.

Operationen tager omkring et kvarter, så det er til at overskue. Det var ventetiden til gengæld ikke, da Britt Wentoff Amby skulle opereres forleden. Hele 25 timer gik der fra hun ankom på Hjørring Sygehus til hun blev opereret. Det fortæller TV Midtvest.

- Jeg ankom fastende til sygehuset i Hjørring klokken 12.50 mandag, men klokken 22 får jeg afvide, at operationen er udskudt til tirsdag, forklarer Britt Wentoff Amby til TV Midtvest.

Først klokken 14.00 tirsdag blev hun opereret.

Det var første gang Britt Wentoff Amby skulle køre de 120 kilometer til Hjørring for at blive opereret, for nomalt sker det på sygehuset i Thisted.

Problemet her er bare, at man på grund af lægemangel ikke er gearet til at tage de patienter, der kommer fra Thy og Mors med akutte indlæggelser indenfor organkirurgi og gynækologi ind. De bliver i stedet sendt til Aalborg  eller - som i Britt Wentoff Ambys tilfælde - til Hjørring.

Normalt får 90 procent af patienterne på Hjørring Sygehus behandling på under en time, men i begyndelsen af denne uge var der ekstraordinært travlt, og så blev ventetiden altså mangedoblet.

Vi er selvfølgelig utroligt kede af, at det er gået ud over den her patient. Det er ikke godt nok at vente i 25 timer på en akut operation. 

Claus Brøckner Nielsen, lægefaglig direktør, Regionshospitalet Nordjylland

At det skete, beklager den lægefaglige direktør for Regionshospitalet Nordjylland Claus Brøckner Nielsen.

- Der kan være ekstreme spidsbelastede perioder, og vi er selvfølgelig utroligt kede af, at det er gået ud over den her patient. Det er ikke godt nok at vente i 25 timer på en akut operation. Men vi gør vores bedste for, at det ikke sker – og ikke kommer til at ske igen, siger han til TV Midtvest.

Sygehusene i Aalborg og Hjørring har modtaget patienter fra Thy og Mors siden 13. juni. De modtager i gennemsnit 3,5 patienter om dagen og har ansat ekstra personale til opgaven. Mandag, da Britt Wentoff Amby skulle opereres, var der 11 patienter fra sygehuset i Thisted.

- Vi har efterfølgende lavet aftaler med personalet om, at når de kan se, at det ser voldsomt ud, så kan de kalde ekstra personale ind. Derfor håber vi, det her ikke kommer til at ske igen, forklarer Claus Brøckner Nielsen.

Alligevel overvejer Britt Wentoff Amby nu at flytte fra Nors, hvis det bliver en permanent ordning, at patienter fra sygehuset i Thisted skal sendes til Hjørring og Aalborg.