LIGE NU:

Mine fundet på Hanstholm Havn: Stort område spærret af

En mine er fundet ved Hanstholm Havn. Minen ser ud til at være intakt, og derfor har politiet afspærret et større område på havnen. Politiet beder folk holde sig fra området.

Opdateret klokken 16.40 med oplysning om, at minen har funktionsdygtigt sprængstof og tændsats, så den skal nu fragtes væk og sprænges under vand.

Et fiskefartøj fik onsdag formiddag en mine med i fangsten ved Hanstholm Havn. Minen er en hornmine, og den er formentlig fra 2. verdenskrig. Midt- og Vestjyllands Politi er på stedet, og eksperter fra blandt andet Søværnet er også på vej.

Minen ser ud til at være intakt, og derfor har politiet afspærret et område i en radius af 400 meter fra minen. Samtidig bliver trafikken i området standset, både til lands og til vands.

Det er området ved havnebassin 3, lige nedenfor fyret i Hanstholm, der er spærret af.

- Det er vigtigt at sige, at folk skal holde sig væk fra området og følge politiets henvendelser. Minen kan i værste fald sprænge, og derfor afspærrer vi for en sikkerheds skyld, så vi er sikre på, der ikke er nogen, der kommer til skade, siger kommunikationskonsulent ved Midt- og Vestjyllands Politi, Mette Quistgaard.

Minen skal sprænges

Søværnets minører vurderer, at minen har en funktionsdygtig sprængladning og detonator. Derfor arbejder de nu på en løsning, hvor de sejler ud med minen og sprænger den under vand. Det oplyser MIdt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Først når minen er kommet på afstand af havnen, vil politiet ophæve afspærringen og lade folk vende tilbage til de evakuerede bygninger. Det er endnu uvist, hvor lang tid operationen vil tage, og hvornår afspærringen kan ophæves.

Politiet undersøger forløbet

Normalt vil farligt gods som en mine blive læsset af længere ude på havnen, men det er altså ikke sket i dette tilfælde. Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med at undersøge forløbet og skal have klarlagt, om der er begået noget strafbart.

Lignende mine fundet i 2001

Tilbage i 2001 fandt man også en hornmine på 200 kilo i Tornby syd for Hirtshals. Den indeholdte intet sprængstof og blev gravet væk af minører. Herunder kan du se billeder af minen fra Tornby:

20010223-134002-L-1920x1380we
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
20010223-133749-L-1920x1279we
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden