LIGE NU:

Mor advarer: Pas på med Panodil Junior-flasken

En mor fra Nors opdagede til sin gru, at datteren havde fået fat en flaske Panodil Junior og drukket nok til, at hun blev forgiftet.

Et øjebliks uopmærksomhed var nok til, at lille Klara kunne liste låget af en flaske Panodil Junior og drikke halvdelen, uden at hendes mor opdagede det. 

Pigen drak omkring 100 ml af Panodil Junior-flasken tirsdag eftermiddag, og det opdagede hendes mor, Michelle Holler Sørensen, først om aftenen. 

- Det var en lille forglemmelse fra min side, der gjorde at Klara kunne nå Panodil-flasken. Men at hun kunne åbne den på trods af, at der er børnesikring på låget, kom virkelig bag på mig, skriver Michelle Holler Sørensen på Facebook. 

Klara fik listet låget af denne Panodil Junior-flaske. 
Klara fik listet låget af denne Panodil Junior-flaske. 
Foto: Michelle Holler Sørensen

Da moren spugte pigen, hvordan hun havde fået låget af, fortalte hun, at hun 'havde drejet det'. 

- Der står på flasken, at den skal opbevares utilgængeligt for børn, og den plejer også at stå på øverste hylde i køleskabet, men da Klaras lille havde haft feber, havde jeg haft den i brug og glemt at stille den på plads, forklarer Michelle Holler Sørensen, der står frem for at advare andre. 

Klara kom på sygehus med det samme og fik 'modgift' i 20 timer via drop og har det godt i dag, der er ingen skade sket.

- Men havde vi ikke opdaget det, kunne konsekvensen været slem, skriver Michelle Holler Sørensen i sit opslag. 

- Det, der er med Panodil Junior, er jo, at det smager sødt og godt ifølge børnene, så hun har jo nuppet det som en sliktyv, forklarer hun. 

Tre-årige Klara slap helt for følgevirkninger, der først viser sig som tydelige tegn et til to døgn efter indtagelse, og har under hele forløbet haft det godt. 

- Ifølge personalet på børneafdelingen er det sket før, at børn har skruet låget af den søde junior panodil. Jeg håber, mit Facebook-opslag kan være med til, at andre kan undgå en lignende episode. Vi var som sagt heldige, at vi opdagede at Klara havde drukket det - hun kunne ligeså godt have gemt flasken af vejen hvor jeg så måske først havde opdaget det, da det var for sent, siger Michelle Holler Sørensen.