LIGE NU:

Nu er det officielt: Thy bliver Statens Museum for Kunsts permanente hjem uden for hovedstaden

Med 37,5 millioner kroner i støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal kan en visionær ombygning af Doverodde Købmandsgård i Thy til en filial til Statens Museum for Kunst nu realiseres.

Det betyder, at hele Danmarks nationalgalleri får et permanent hjem langt fra pulserende København i naturskønne Doverodde.

Det bliver et helt unikt tilbud, som uden tvivl vil komme til at tiltrække besøgende fra hele landet, lyder det fra borgmester Ulla Vestergaard.

- Vi er meget taknemmelige for den store donation. Med de nye udstillingsrammer ved købmandsgården får vi de helt rette permanente rammer til SMK Thy, som på fineste vis spiller sammen med kommunens ønske om at skabe det gode liv i Thy i balance med naturen.

Donationen gør det muligt at transformere Doverodde Købmandsgårds tidligere kornmagasin til et sted, hvor arkitekturen inviterer til at opleve alle typer værker fra SMK’s enestående samling. I de nye rammer vil der i fremtiden kunne vises udstillinger skabt særligt til dette sted og med undervisning og kunstformidling af international standard til glæde for alle tilrejsende og kunstinteresserede i området.

- Det har stor betydning, at mennesker i hele Danmark kan opleve noget af det ypperligste, som kunsten har at byde på. Derfor er det en glæde, at A.P. Møller Fonden kan støtte en visionær og gennemgribende ombygning af de særlige udstillingsrammer i Doverodde Købmandsgård i Thy. Med donationen bliver det muligt for Statens Museum for Kunst også i Thy at vise udstillinger af samme høje internationale standard, som på museet i København, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, formand for A.P. Møller Fonden.

Statens Museum for Kunst er landets nationalgalleri, og samlingen af kunstværker fra 1300-tallet og frem til i dag tilhører hele befolkningen i Danmark, og med permanente, unikke rammer i det naturskønne Doverodde kan Statens Museum for Kunst realisere målet om at møde nye brugere ved at præsentere en større del af sin samling i en anden del af landet og i helt andre omgivelser, end dem storbyen byder på. 

- Derfor er en af vores vigtigste og fornemmeste opgaver at sørge for, at så mange mennesker som muligt får glæde af kunsten og føler medejerskab til samlingen. Vi ser frem til over de næste mange år at udvikle Statens Museum for Kunst i Thy i dialog med Thisted Kommune, gode kolleger fra museer i området og ikke mindst med den engagerede lokalbefolkning, siger Mikkel Bogh, direktør for Statens Museum for Kunst.

Der vil nu blive afholdt en arkitektkonkurrence, som skal sikre en løsning af høj arkitektonisk kvalitet. Det er visionen, at nogle af de bedste værker fra SMK skal kunne opleves i et tæt samspil med stedets arkitektur, historie og det omgivende landskab, og at SMK Thy skal blive en model for fremtiden, både hvad angår lokal forankring og kunstnerisk profil.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden