Foto: Henning Bagger, Scanpix.

Nu forlader de sidste beboere teltlejrene

Teltene bliver stående, men snart er lejrene i Thisted tomme.

De sidste asylansøgere forlader mandag teltlejrene i Herning og Thisted.

I Thisted vinker personalet farvel til 35 asylansøgere, der rykker til Sønderborg og Hanstholm. I Herning er der 24 beboere, der skal videre til andre flygtningecentre. Det oplyser TV MIDTVEST.

- Der er ingen triste miner. Vi sluttede forløbet godt af i går, hvor Simon Kvamm gav en intimkoncert for beboerne. Stemningen var i top, og efterfølgende hev nogle af de frivillige også guitaren frem og gav et nummer, fortæller afdelingsleder Iben Hjortshøj fra Nødasylcentret i Thisted til TV MIDTVEST.

De første beboere rykkede ind i teltlejren i Thisted i november sidste år, og senere blev der også oprettet en lejr i Herning. 

Lejrene har fra flere sider været udsat for kritik, og i starten af september meddelte udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), at både teltlejren i Thisted og i Herning skulle tømmes.

Inger Støjberg fastslog dog, at det udelukkende skete, fordi antallet af asylansøgere er faldet, og at teltene skal blive stående, så de hurtigt kan tages i brug igen, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Så snart den sidste beboer er ude, går vi i gang med et stort oprydningsarbejde. Vi skal have rengjort alle telte, inden Udlændingestyrelsen skal inspicere dem i løbet af de kommende dage for at se, om teltene er i orden, fortæller Iben Hjortshøj til TV MIDTVEST.

Teltlejren i Herning har plads til 600 beboere. Da der var flest, var der et sted mellem 400 og 500. Lejren i Thisted har plads til 370 beboere. 

Aftenens venue: Thisted-teltlejren. Godt nok et specielt sted at bo. Men beboere og medarbejdere er godt nok søde. Spiller lidt for dem på denne sidste aften før lejren lukker.