LIGE NU:

Ny bestyrelse udnævnt for Nationalpark Thy

Nu skal nye kræfter udvikle Danmarks ældste nationalpark. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har udpeget ny bestyrelse.

Nye folk er klar til at trække i arbejdstøjet for Nationalpark Thy. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (Venstre) har netop offentliggjort den nyudpege bestyrelse, som får ny formand og en række nye bestyrelsesmedlemmer.

Det skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Ny formand for Nationalpark Thy bliver Torben Juul-Olsen, som er tidligere teknisk direktør i Thisted Kommune. Han afløser Ejner Frøjkjær, der har været formand siden nationalparkens oprettelse i 2008.

Samtidig er det blevet besluttet, at bestyrelsen fremover skal bestå af 12 medlemmer inklusive formanden.

- Der venter den nye bestyrelse en stor opgave med at få udviklet nationalparken og få formidlet det smukke klitlandskab og de mange kulturelle oplevelser på bedste vis. Og her bliver der brug for en bestyrelse med både gamle og nye kræfter, der kan løfte i fællesskab, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde larsen.

Den nye bestyrelses medlemmer er indstillet af Thisted Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, Naturstyrelsen, VisitDenmark, Thy Erhvervsforum og Kystbyernes Netværk Thy.

Det er ikke, fordi ministeren er utilfreds med den tidligere bestyrelses arbejde - derimod er det fast praksis, at ministeren hvert fjerde år udpeger en ny. Denne bestyrelses skal derfor sidde frem til 2020.

Nationalpark Thy blev oprettet i 2008. Det er derfor anden gang siden oprettelsen, at en bestyrelse udpeges. Cirka halvdelen af medlemmerne fra den forrige bestyrelse bliver siddende for at sikre kontinuitet i arbejdet.