LIGE NU:

Regionsrådspolitikere om fejl på sygehus: Ikke tilfredsstillende hvis kvaliteten ikke er i orden

En gennemgang af flere operationer på ortopædkirurgisk afdeling har afsløret et ringe fagligt niveau. Nu vil man så tilbyde de berørte patienter til et ekstra tjek.

Torsdag har været en af de mere ærgerlige dage på Thisted sygehus.

Sygehuset har fundet ud af, at flere borgere ikke har fået en tilfredsstillende operation på ortopædkirurgiskafdeling.

- Vi har gennemgået røntgenbilleder, og vi har set på journaler. Ud af de mange røntgenbilleder vi har set, så har vi fundet 30 borgere, som fortjener et opfølgende kontrolbesøg for at sikre os, at patienterne har det godt, siger Michael Braüner Schmidt, der er lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Borgerne skal nu til kontrolbesøget have fundet ud af, om der er blevet lavet en fejl i deres operation.

- Det er sådan, at når man laver en akut ortopædkirurgisk operation, så laver man kontrolbilleder af den operation, man har lavet, når man nu har sat bruddet sammen igen, og der er nogle regler for, hvordan sådan et brud skal sidde efter det er blevet opereret. Der er der nogle af billederne som ikke helt viser det, som vi gerne vil, siger Michael Braüner Schmidt.

Kvaliteten skal være i orden

Begge næstformænd i Region Nordjylland ærgrer sig over, at der ved så mange som 30 operationer kan være sket fejl.

- Man er aldrig tilfreds med at kvaliteten ikke er i orden, fordi, det der er vigtigst for os som politikere, det er at patientsikkerheden skal være i orden, siger Lone Sondrup (V), 1. næstformand i Region Nordjylland.

- At tingene ikke er lavet helt som det burde være, det er rigtig trist, det er det altid, hvis kvaliteten ikke er i orden, siger Lene Linnemann (SF), 2. næstformand i Region Nordjylland.

Men samtidig er de positive over, at hospitalet nu indkalder de berørte borgere.

- Hvis man har lavet noget, der skal laves om, så skal patienten selvfølgelig orienteres, så hurtigt som overhovedet muligt, siger Lene Linnemann (SF).

- Kvaliteten skal være i orden, fordi patienterne skal have den rigtige behandling og en ordentlig og god kvalitet, siger Lone Sondrup (V).

Selvom det i første omgang drejer sig om 30 personer har Aalborg Universitetshospital valgt at tage kontakt til i alt 500 personer, som er blevet opereret på hospitalet i Thisted.

- For at fortælle, at vi ved godt, at de er blevet opereret hos os i Thisted, men alt ser fint ud, så der er ingen grund til bekymring, siger Michael Braüner Schmidt.

Regionsrådets medlemmer vil på et møde den 17. december få forelagt en handleplan for de fremtidige ortopædkirurgiske aktiviteter på sygehuset i Thisted.