Seneste nyt:

Slagteri-direktør svarer DF igen: - Ingen skal blande sig i arbejdsfordelingen

Direktøren hos Tican-slagteriet reagerer nu på DF's Martin Henriksens kritik af Mohamed Ibrahims overgang til natholdet og de ekstra lønkroner, flytningen fører med sig.

Der er ingen - heller ikke politikere - der skal blande sig i, på hvilket tidspunkt af døgnet, slagterimedarbejder Mohamed Ibrahim skal tjene sine penge på Tican-slagteriet i Thisted.

Så klar er beskeden fra slagteriets direktør, Ove Thejls, til Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Det skriver TV Midtvest.

quote Det er selvfølgelig det, der har fået mig ud af busken. Sådan en udtalelse kan jeg ikke sidde overhørig.

Ove Thejls, slagteridirektør

På slagteriet i Thisted valgte man fredag at flytte den udvisningstruede Mohamed Ibrahim fra dagsholdet til natholdet, da en stilling var blevet ledig. De ekstra nattillæg vil nu komme til at bringe somalierens årsløn over 417.000 kroner, og det er i princippet nok til at give opholdstilladelse.

Det fik Martin Henriksen op af stolen, da han kaldte flytningen for både en "fidus" og et forsøg på at omgå loven.

- Det er selvfølgelig det, der får mig ud af busken. Sådan en udtalelse kan jeg ikke sidde overhørig. Når vi har en ledig stilling i vores virksomhed, skal vi undersøge, hvem der er interesseret i det job, og vores afdelingsleder har så ansvaret for at ansætte den rigtige mand. Og hvis han vurderer, at Mohamed er bedst kvalificeret, så bliver han ansat. Sådan er det bare. Den er ikke længere, siger direktør Ove Thejls til TV Midtvest.

- Måske er loven problemet

Martin Henriksen såede fredag også tvivl om, hvorvidt det overhovedet er lovligt at rykke rundt på medarbejdere på den måde. Men det er ikke noget, Martin Henriksen skal blande sig i, lyder reaktionen. 

 
 
Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest

- Der er ingen, der skal blande sig i, hvordan vi leder og fordeler arbejdet på Tican. Det er vores opgave at sørge for det. Det er jo hverken politkere, tillidsmænd eller Mohamed, der gør det. Det er ledelsen, siger Ole Thejls til TV Midtvest. 

- Hvis loven er skruet sådan sammen, at en sag om opholdstilladelse skal afgøres af, om vi har en medarbejder ansat på den ene eller den anden måde, så er der et problem, og så er det måske det, man skal kigge på. Det er en speciel sag, men den kan godt tåle at blive vendt endnu engang, hvis der er nogle regler, der skal laves om. For så er det nu, vi skal gøre det, tilføjer slagteridirektøren.

To livliner

Mohamed Ibrahim kommer med sin nye aftale til at tjene i omegnen af 420.000 kroner om året. Og det er ifølge hans advokat, Julia Jensen, nok til at sikre ham gode chancer for at få lov til at blive i Danmark.

- Vi sender en ny ansøgning om opholdstilladelse afsted til udlændingestyrelsen, og jeg føler mig overbevist om, at det kommer til at gå igennem. Det kommer til at give et helt nyt grundlag for ansøgningen. Reglerne er klare: Får du så meget i løn, må du bo og arbejdet i landet, fortæller hun til TV Midtvest.

Udover den nye ansøgning har Mohamed Ibrahim endnu en livline i sin kamp for at få lov til at blive i Danmark: Hvis hans sag ender med at trække ud i mere end to år, kan han få lov til at blive.

Udlændingestyrelsen har ellers vurderet, at det er sikkert for flygtninge fra Somalia at vende hjem igen. Mohamed Ibrahims kone og barn er allerede blevet sendt ud af Danmark. 

Ledelsen på Tican i Thisted vil ikke finde sig i, at Dansk Folkeparti blander sig
211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

Til forsiden

Til forsiden