LIGE NU:

Sølvvinder fra Rio udtaget til de Paralympiske Lege

Det bliver tredje gang, at dressurrytteren Susanne Jensby Sunesen fra Thisted skal deltage i de Paralympiske Lege. Sidst blev det til sølv, og i Tokyo kan den erfarne rytter se frem til at ride ind på sin nye hest, Leeds, der er af egen avl.

- Det betyder sindssygt meget at være udtaget. Det er og bliver rigtig spændende. Det er tredje gang, jeg skal til de Paralympiske Lege, men denne gang på en ny hest. Han er hjemmeavlet, og det er første gang, han skal til et stort stævne, siger Susanne Jensby Sunesen i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Susanne Jensby Sunesen har stutteri i Thy sammen med sin mand.

Store ambitioner i Tokyo

Susanne Jensby Sunesen hev til det seneste PL en sølvmedalje hjem til Danmark, da hun deltog ved de Paralympiske Lege i Rio de Janeiro i Brasilien i 2016. Dengang var det på hesten Thy’s Que Faire, men i Tokyo er det hesten, Leeds, der sammen med Susanne skal forsøge at yde sit absolut bedste foran dommerne på Equestrian Park.

- Det er jo en ny hest, så selvfølgelig vil jeg gerne gøre det godt med den. Jeg håber på en top fem, for der er både en dobbelt paralympisk mester med samt to, som jeg har tabt guld og sølv til. Og de har begge mere rutinerede heste end mig. Men på en god dag kan det sagtens gå min vej, og så ved man aldrig, hvad der kan ske, udtaler den beskedne nordjyde.

Susanne Jensby Sunesen startede med at ride allerede som syvårig, men var i 2006 ude for en ulykke, hvor en tung halmballe faldt ned over hende. Hun brækkede ryggen og blev delvist lam fra navlen og nedefter. Susanne Jensby Sunesen har siden kæmpet sig tilbage på hesteryggen, og har været med på den helt store internationale konkurrencescene i mange år.

En anderledes oplevelse uden publikum

Susanne Jensby Sunesen er godt klar over, at deltagelsen ved dette års PL på mange måder bliver anderledes, end da hun deltog i London og Rio. Det har corona-pandemien sørget for. Men hun tror stadig på, at det bliver en stor oplevelse.

- Det bliver godt. Det bliver bare lidt anderledes. Det er megastort at være af sted, fordi man er en del af et større fællesskab, end vi er til VM eller EM. Normalt må vi se de andre atleters kampe, men i år må vi så følge dem på en anderledes sidelinje og fejre hinanden hjemme i PL-byen, udtaler Susanne Jensby Sunesen i en pressemeddelelse.

Micael Møllgaard Nielsen, der er elitechef ved Parasport Danmark, er sikker på, at Danmark med Susanne Sunesen har en meget vigtig deltager for deltagelsen i dressur.

- Med Susanne Sunesen har vi en verdensklasseatlet, som efter at have pensioneret sin hest Thy’s Que Faire efter VM i Tryon 2018 viser sit store format ved allerede nu at have redet sin nye hest, Leeds, op på et internationalt niveau. Det betyder, at Leeds og Susanne kan konkurrere på øverste klinge i Tokyo. Med Susanne får vi samtidig en rytter, som med deltagelse i både London og Rio ved, hvad der skal til. Hun bidrager med både kvalitet og erfaring på et dansk hold med blandt andre to debutanter, som skal være med til at videreføre de flotte danske traditioner i paradressuren, udtaler Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark i en pressemeddelse fra Danmarks Idrætsforbund.

De tre øvrige dressurryttere, der er udtaget til PL, er Katrine Kristensen, Caroline Cecilie Nielsen og Tobias Thorning Jørgensen.

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

bba5aceea3c90ea6c988c9519d1a028f29904d0d

play Alt udsolgt til fire dages jazz-festival: - Det tegner godt for næste år

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

Hul i huset

play Murbrokker fra nabohuset lavede et stort hul i Charlottes hus – tre måneder senere er det der stadig

Til forsiden

Til forsiden