LIGE NU:

Stand Up Paddling: Klitmøller-surfer vinder VM i sprint

Casper Steinfath bliver verdensmester for femte gang.

Efter to års pause er den 26-årige paddlesurfer fra Klitmøller, Casper Steinfath, tilbage i verdenstoppen i Stand Up Paddling.

Lørdag eftermiddag føjede han den femte verdensmestertitel til samlingen ved at vinde sprinten på APP World Tour.

Det skete i sæsonfinalen i Paris, hvor Casper Steinfath og verdens andre 20 bedste paddlesurfere kæmpede mand mod mand i en gigantisk indendørs pool. Steinfath nåede uden de store vanskeligheder frem til finalen, hvor hans evige rival, Connor Baxtor fra Hawaii, ventede.

Her tabte Casper Steinfath med et par brætlængder og måtte nøjes med andenpladsen. Men da World Touren afgøres over fire store stævner, hvoraf de tre bedste tæller, ender Casper Steinfath alligevel med at vinde det hele med to førstepladser i New York og Osaka og andenpladsen i Paris.

Sådan ser en VM-vinder ud lige efter sejren.
Sådan ser en VM-vinder ud lige efter sejren.
Foto: John Carter

- Jeg har drømt om det her fra årets start og har ændret min strategi for at vinde det her sprintmesterskab. Jeg er helt oppe at flyve lige nu, og noget af det største, jeg har oplevet. Det er så fedt, siger Casper Steinfath.

Det første verdensmesterskab kom i 2013, da han som 20-årig vandt det tekniske ræs i det enkeltstående VM, og siden er der kommet fire titler til – med den femte i Paris.

Mulighed for et sjette mesterskab søndag på Seinen

Allerede søndag morgen kan han føje verdensmesterskab nummer seks til rækken. For på World Tour-finalens sidste dag skal padlerne finde ud af, hvem der kan kalde sig samlet World Tour-verdensmester, der indeholder point fra både sprinten som lang-distance-ræset.

Lørdagens andenplads giver Casper Steinfath et pænt forspring inden søndagens 14 kilometer lange lang-distance på Seinen. Hvis han bliver nummer seks eller bedre på den lange, er han sikker på at blive samlet verdensmester for første gang i karrieren.

 

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden