Foto: TV MIDTVEST.

Strid om ødelagt gravhøj: Fåreavler vil gå rettens vej

Indehaveren af Thy Lam er blevet pålagt at betale 129.000 kroner, fordi hendes får angiveligt har ødelagt en gravhøj. Men det mener hun er urimeligt.

Et brev fra det, der dengang hed Kulturstyrelsen, blev starten på en lang kamp for en fåreavler i Thy. Indehaveren af Thy Lam fik nemlig tilbage i 2015 et brev med en ikke så lille regning. 129.000 kroner stod der, hun skulle betale for en reetablering af en gravhøj. 

- Vi var chokerede. Vi så ikke det her komme på nogen måde. Det er helt hen i vejret, lød det dengang fra Gitte Kroll, der er medindehaver af Thy Lam. 

01:53

Gitte Kroll var meget uforstående overfor den store regning. Vi var tilbage i 2015 på besøg hos hende. Se indslaget her. 

Luk video

Styrelsen mente nemlig, hendes får havde ødelagt gravhøjen. Regningen blev beregnet ud fra, hvad det vil koste at reetablere gravhøjen.

Fåreavleren ville ikke finde sig i regningen, og hun klagede derfor til Naturklagenævnet. Desværre for Thy Lam stadfæstede de i januar, at hun skal betale for reetableringen. Nu går hun så rettens vej for at stoppe sagen. Det skriver Limfordupdate.dk. 

01:47

Landsforeningen Dansk Fåreavl var også meget uforstående overfor sagen. 

Luk video

Hun har henvendt sig til Slots – og Kulturstyrelsen i håbet om at få dem til at udsætte reetableringen indtil en retssag er afgjort. Styrelsen har dog meddelt, at de uanset hvad går i gang til april.