Foto: Thomas Gaardsmand

Sundhedspersonale flytter ind i den gamle sprogskole i Hundborg

Hundborg får snart et nyt sundhedsfællesskab, hvor både hjemmeplejen og sygeplejen vil indgå sammen med en praktiserende læge.

Den gamle sprogskole i Hundborg vil til efteråret være omdannet til et nyt sundhedsfælleskab, hvori den praktiserende læge Klaus Wilbrandt Kjær vil have til huse. Han kommer til at dele huset med hjemmeplejen i Thisted Kommune, ligesom der også vil være indrettet sygeplejeklinik til de borgere i området, der har brug for det.

Der har i længere tid også været behov for at finde nye lokaler til hjemmeplejen i området. Derfor godkendte Kommunalbestyrelsen den 25. februar 2020 at bruge ca. fem mio. kr. på at lave den gamle sprogskole om, så der netop bliver plads til både lægen, sygeplejeklinikken og hjemmeplejen.

Læs også Thisted Kommune: Under halvdelen benyttede dagstilbud på åbningsdag

Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget, glæder sig over de kommende muligheder i Hundborg:

- Jeg er meget glad for, at vi snart kan tilbyde et tværfagligt sundhedsfællesskab i Hundborg, der både give en bedre lægedækning i området og som samtidigt giver bedre faciliteter for vores hjemmepleje.

- Det er også positivt, at vi kan lave en sygeplejeklinik, som vores erfaringer fra Frøstrup viser, giver rigtig gode kliniske muligheder for hjemmesygeplejerskerne og de borgere, der har et behov for det. Når vi samler mulighederne, giver det desuden en god sammenhæng mellem de kommunale tilbud og så den almindelige lægepraksis, siger Ida Pedersen.

Også læge Klaus Wilbrandt Kjær glæder sig til at flytte ind i Den gamle sprogskole i Hundborg. 

- Jeg kender egnen og er glad for folk her. At blive en del af et sundhedsfællesskab, hvor jeg kan arbejde dør om dør med hjemmeplejen og hjemmesygeplejen er for mig svaret på, hvordan man skaber det borgernære sundhedsvæsen, som alle snakker om, siger han. 

Læs også Donation hjælper værested i Thisted gennem coronakrise