LIGE NU:

Surfere protesterer mod ny vindmølle ved Hanstholm Havn

Surfklubben NASA har sammen med Dansk Sejlunion og Friends of Cold Hawaii sendt en indsigelse mod udskiftning af de gamle vindmøller med nye, der er større og påvirker vindforholdene mere.

I forbindelse med udvidelsen af Hanstholm Havn er der planer om at udskifte de gamle vindmøller nordøst for havnen med nye og større.

Det har fået surferne ud af våddragterne og til skrivebordet, hvor de har skrevet en indsigelse. De er bekymrede for, at de nye vindmøller forringer og påvirker et større område end de nuværende møller. Man vil gerne have den mølle, der på tegnebrættet er placeret længst øst, placeret et andet sted eller eventuelt taget helt ud af planen.

Det er surfklubben NASA som sammen med Dansk Sejlunion og Friends of Cold Hawaii har sendt indsigelsen mod udskiftningen af de gamle vindmøller ved Roshagemolen.

Man har også gjort indsigelse omkring selve havneudvidelsen, fordi man mener, at der er behov for, at Thisted Kommune i samarbejde med havnen og de øvrige interessenter i området én gang for alle får taget stilling til, hvordan man både vil understøtte havnens udvikling og værne om og sikre de unikke rekreative værdier øst for Roshagemolen.

Surfklubbens formand Stian Eide slår fast, at foreningen på ingen måde er imod havneudvidelsen og udtrykker stor forståelse for ønskerne på havnen.

– Det, at vi har fokus på vindmøllernes effekt på windsurfing og kitesurfing i området øst for Roshagemolen, er ikke et udtryk for, at vi ønsker at stikke en kæp i hjulet på havnens projekt, siger han til Limfjord Update. 

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Til forsiden

Til forsiden