Foto: Cold Hawaii PWA World Cup

Surfere sikres for en halv million

TrygFonden har doneret 500.000 til at øge sikkerheden i Klitmøller.

Surfere og andre vandsportsudøvere ved den nordvestjyske vesterhavskyst – nærmere bestemt Klitmøller – kan se frem til endnu bedre sikkerhedsforhold, efter at TrygFonden har doneret 500.000 kroner til foreningen Cold Hawaii Water Safety.

- Den pose penge betyder alt. Det er afgørende for, at man overhovedet har noget som helst sikkerhed herude. Ellers har vi ingenting. Det ville ikke være muligt uden den pose penge, siger Andree Gothe, der er formand for Cold Hawaii Water Safety i Klitmøller til TV MIDT VEST.

TrygFonden uddeler i alt 5,5 millioner kroner i Region Nordjylland, hvor Cold Hawaii Water Safety var en af i alt 89 ansøgere.

- Der er ingen andre i Danmark, der har ”water safety” på samme måde, så det vil vi meget gerne være med til at støtte, siger Lone Poulsen, der er næstformand for TrygFonden i Region Nordjylland til TV MIDT VEST.

Pengene skal blandt andet bruges til nye jetski, der skal være på vagt ved forskellige vandsportsevents i Klitmøller.

- Vi skal ikke erstatte den professionelle redningstjeneste. Vi henter udelukkende surferne, når der er fralandsvind, og de bliver trætte, så de ikke kan padle ind, eller hvis der måske er problemer med deres udstyr, siger Andree Gothe.

Foreningen er allerede booket som ekstra sikkerhed til fire vandsportsarrangementer.