Foto: geri-jean/sxc.hu

Thisted holder fast i budskab: Fedt at være håndværker

Thisted Kommune forlænger partnerskabsaftale med branchen for at lokke flere unge ind på erhvervsuddannelser.

Mens flere og flere unge vælger gymnasiet frem for en erhvervsuddannelse, går Thisted Kommune nu i den stik modsatte retning med budskabet om, at det er fedt at blive håndværker. Det er blandt andet sket med afholdelsen af DM i Skills på Store Torv i Thisted i sommer. Og det fortsætter de næste to år.

Thisted Kommune har nemlig forlænget sin partnerskabsaftale med EUC Nordvest og Dansk Byggeri, Dansk Erhverv (DE) og Dansk Industri (DI) frem til 2019.

- Vi ønsker, at det skal være attraktivt for de unge at tage en erhvervsuddannelse, og vi har efter de første år gode erfaringer med samarbejdet gennem partnerskabsaftalen. Det skaber opmærksomhed om erhvervsuddannelserne, og det giver os et godt samarbejde med de lokale virksomheder, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Ud over at tilskynde flere unge til at tage en erhvervsfaglig uddannelse har Dansk Byggeri, DE og DI med partnerskabsaftalerne en ambition om at skaffe praktikpladser til alle elever fra Thisted, der tager en erhvervsuddannelse.

- De lokale virksomheder har kun en fremtid her i området, hvis de har adgang til tilstrækkelig faglært arbejdskraft. Derfor arbejder vi på at skabe kontakten mellem virksomheder og elever, der tager en erhvervsuddannelse, så de kan få en praktikplads og komme ud på arbejdsmarkedet med et svendebrev, lyder det samstemmende fra Dansk Byggeri Nordjylland, Dansk Erhverv Nordjylland og DI Thy/Mors.

Og fokusset på det fede i at blive håndværker spredes nu også til folkeskolerne i Thisted Kommune. Her bliver der lavet individuelle uddannelsespakker for hver enkelt elev ud fra deres jobønske, så de vælger den rigtige erhvervsuddannelse fra starten.

Samarbejdsaftalen mellem Thisted Kommune og Dansk Byggeri Nordjylland, Dansk Industri Thy/Mors og Dansk Erhverv løber indtil 31. oktober 2019.