LIGE NU:

Tican lytter til kritikken: Medarbejdere genoptager arbejdet

Onsdag morgen har 350 slagteriarbejdere genoptaget arbejdet på Tican i Thisted, efter ledelsen har droppet planlagte overenskomstændringer.

Onsdag morgen var der igen fuld tryk på maskinerne på slagteriet Tican i Thisted. Tirsdag var 350 medarbejdere gået på strejke, efter ledelsen havde varslet en række ændringer i lønsystemet, så medarbejdere i samme afdeling kunne aflønnes forskelligt. 

Allerede tirsdag eftermiddag gik Ticans ledelse dog med til at droppe de varslede ændringer, fortæller tillidsmand Steen Nielsen.

- Betingelserne, som Ticans ledelse foreslog, var alt for hårde, og vi var nødt til at starte en konflikt, for at vi kunne få dem til at droppe deres planer, siger Steen Nielsen.

Ny strejke kan være en mulighed

Steen Nielsen afviser ikke, at en ny strejke kan komme på tale, hvis Ticans ledelse skulle forsøge sig med lignende overenskomstændringer i fremtiden. 

- Du kan være sikker på, at det er en mulighed, hvis et tilsvarende forslag bliver hevet frem igen. Men nu har ledelsen set konsekvensen af det her, så kan det være, at de tænker sig om, inden de finder på noget, siger Steen Nielsen. 

Tillidsmanden forklarer, at der først bør kigges på overenskomstaftaler, når den nuværende aftale udløber i 2020 og ikke ind i mellem aftalerne.