Kornet er så tørkeramt nu, at udbyttet falder til cirka 50 procent af normalen, og derfor bliver der mangel på halm. Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen klar til at se fordomsfrit på de forslag, som landbruget har spillet på bordet for at hjælpe landbruget. Foto: Agri Nord

Tørkeramt: Minister er klar til at se på hjælp til landmænd

Danske landmænd er hårdt presset af tørken, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er klar til at se fordomsfrit på alle forslag, der kan hjælpe.

Landbruget står i en helt usædvanlig situation, hvor tørken forværrer høstudbyttet dag for dag og har fremtvunget en tidligere start på høst mange steder.
 
Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen klar til at se fordomsfrit på de forslag, som landbruget har spillet på bordet for at hjælpe landbruget.
 
- Der er ingen tvivl om, at rigtig mange landmænd er hårdt pressede af tørken. Der står meget på spil for den enkelte landmand, og derfor ser vi åbent på alle forslag til at hjælpe landbruget i en helt usædvanlig situation, siger Jakob Ellemann-Jensen.
 
Landbrug & Fødevarer er i forbindelse med den langvarige tørke kommet med en række forslag på en lang række områder. Disse forslag vil regeringen nu overveje nærmere. 

 

Læs også Landbruget slår alarm: Tørken er katastrofal

Læs også Halmbørs skal hjælpe tørkeramte landmænd

I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder. Landbrugsstyrelsen har allerede nu leveret vejrdata for Danmark til Kommissionen med henblik på, at danske landmænd også bliver omfattet af forslaget, som derefter skal implementeres.