Onsdag og torsdag kulminerer kulden over Danmark. Dagtemperaturerne vil holde sig mellem tre og otte graders varme, og om natten vil der være udbredt frostvejr. Foto: TV2 Vejret

Betydeligt koldere vejr på vej - fem grader, nattefrost og mulighed for sne

Kold luft har kurs direkte mod Danmark.

I samarbejde med tv2.dk

Mens weekenden har været næsten sommerlig og budt på vejr, som man kan færdes ude i med t-shirt og uden jakke, så gør man klogt i at vente med at pakke vinterjakken og handskerne for langt væk.

Foråret er årstiden med store vejrkontraster, og det får vi i allerhøjeste grad at mærke i den kommende uge, når kold luft fra de polare egne sætter kurs direkte mod Danmark.

Efter en søndag hvor forårsvarmen kulminerer over landet, er en koldfront i færd med at passere Danmark fra nord.

Den efterfølges af køligere luft, som vi allerede får at mærke mandag. Selvom solen vil skinne, og vejret fortsat vil være smukt, bliver de højeste temperaturer på ugens første dag mellem 10 og 12 grader.

Men det er kun begyndelsen. I ugens løb strømmer endnu koldere luft nedover Danmark, og så bliver det for alvor koldt.

Temperaturen vil falde femten grader

Det bliver et markant temperaturfald, som vi vil opleve den kommende uge. Fra temperaturer der kan nå 20 grader søndag, vil de højeste dagtemperaturer onsdag og torsdag ligge mellem fire og syv graders varme.

I det nordvestlige Jylland, hvor det vil blive koldest, kan temperaturen endda have svært ved at nå meget over tre-fire grader, hvilket er mere end femten grader lavere end de højeste temperaturer søndag.

FØLG TV 2 VEJRET PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk at du også kan følge TV 2 VEJRET på vores officielle Facebook-side.

 

Også på Twitter kan du få vores opdateringer, ligesom du kan dele billeder med os via Instagram og hashtagget #tv2vejret.

 

Du kan naturligvis også - som altid - uploade dine billeder direkte til os her på vejr.tv2.dk.

Samtidig vil temperaturen i nattetimerne falde til et godt stykke under frysepunktet - og nattefrosten vil endda være ganske udbredt.

Søndag viser prognoserne, at temperaturen kan falde til fire-fem graders frost, men ofte ender temperaturen med at falde en grad eller to mere.

Det betyder, at mange danskere vil stå op til rim i græsset, is på bilruderne og forårsblomster, som risikerer at tage skade af den relativt hårde frost for årstiden.

Byger kan være med slud og sne

Selvom vi generelt fortsat vil opleve pænt vejr med en del solskin, kan der opstå byger i den kolde luft. Atmosfæren over Danmark vil være så tilpas kold, at nedbøren fra bygerne både kan falde i form af hagl, slud og endda tøsne.

Hvis bygerne falder i aften- eller nattetimerne, er der en reel mulighed for, at der kan lægge sig sne på jorden i korte perioder.

Hvor bygerne vil falde, og hvor meget slud og sne der eventuelt kan komme, er dog fortsat usikkert.

Til gengæld kan vi glæde os over, at vindforholdene bliver relativt rolige.

Højeste temperaturer den 8. april 2019.  Foto: TV2 Vejret