Foto: Scott Olson / Ritzau Scanpix

Brrrrr: Weekenden bliver kold – og der er risiko for sne

Tirsdag bliver også varm med temperaturer op til 20 grader, men så skifter vejret. I weekenden kan der komme sne.

I samarbejde med tv2.dk

Forårssolen har braget ned over Nordjylland det meste af mandagen - men desværre slår vejret om senere på ugen.

Ifølge TV2 vejret kan der i weekenden komme vinterlig nedbør. Særligt natten til lørdag, der bliver den koldeste i denne omgang.

Hvor koldt det bliver, og om det nu også ender med sne, er dog fortsat behæftet med en vis usikkerhed, men sikkert er det, at vejret kommer til at skifte, og det bliver koldt.

- Det kommer til at føles som en stor kontrast i forhold til mandag og tirsdag, hvor vi har temperaturer på op til 20 grader og nærmest sommerligt vejr, og så weekenden hvor det kan ende meget vinterligt, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Sebastian Pelt.

Læs også Sjældne fjer: Varmt forårsvejr forkæler fuglefans

Vejret slår markant om fra torsdag til fredag. Nogle steder vil temperaturen kunne falde med op til ti grader, og samtidig blæser det kraftigt op.

- Der kommer tre nætter træk med mulighed for nattefrost. Og det bliver måske helt ned til minus tre grader, så der er altså ikke bare tale om, vi bare lige ned og kysse frysepunktet, det bliver koldt, fastslår Sebastian Pelt.

Nedbør på vej - måske med sne

Udover at det bliver markant koldere, er det også sikkert, at der kommer nedbør. Om det bliver hvidt eller vådt, er det for tidligt at sige, men begge muligheder står åbne.

- Det er stadig tre-fire dage ud i fremtiden, så detaljerne er meget usikre. Selve vejrskiftet er meget sikkert, men usikkerheden består i, hvor stor en del af nedbøren, der bliver vinterlig som slud, tøsne eller hagl, og i hvilke områder der er mest udsat for at bliver ramt af de byger, siger Sebastian Pelt.