LIGE NU:

Christinna Pedersen stopper på landsholdet

I denne uge spiller nordjyske Christinna Pedersen sin sidste internationale kamp.

Den nordjyske badmintonspiller Christinna Pedersen stopper sin internationale karriere. Det skriver Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

Over for TV 2 SPORT forklarer Christinna Pedersen, at det skyldes en kombination af manglende motivation, og at hun og partneren Kamilla Rytter Juhl, som hun tidligere spillede damedouble med, blev forældre til datteren Molly den 5. januar.

- Jeg mangler at kunne mærke den sidste gnist inde i maven, når jeg tager til træning. Det er svært at mangle, når jeg har været vant til at have den i mange år og følt, at jeg altid kunne yde mit absolut bedste. Jeg har manglet lidt på det seneste, siger Christinna Pedersen.

- Efter Molly er dukket op, så har tingene selvfølgelig sat tankerne i gang, men det synes jeg egentlig, Kamilla og jeg havde snakket godt om inden. Det var ikke det, der skulle stoppe min badmintonkarriere.

- Men alt sat sammen gør, at jeg mangler den sidste gnist. Det er for hårdt at komme af sted rent mentalt til den daglige træning. Det synes jeg ikke, jeg kan være bekendt over for nogen.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fortsætter dog med at spille i den danske badmintonliga, men vinker begge definitivt farvel til international badminton.

Et slag for OL-ambitioner

I denne uge spiller Christinna Pedersen sin sidste turnering sammen med mixeddoublemakkeren Mathias Christiansen. Hun fortæller, at beslutningen ikke har været nem at træffe efter netop dét makkerskab, der blev indledt i 2017.

- Beslutningen har været ekstra svær, for ikke nok med, at jeg stopper min egen karriere, så stopper jeg også lige Mathias' og min mixeddouble, som var rigtig godt på vej, siger hun til TV 2 SPORT.

Badminton Danmark skriver i pressemeddelelsen, at de sammen med Mathias Christiansen er i gang med at kigge på en ny konstellation, men at det endnu ikke er afklaret.

- Det er selvfølgelig et slag for vores resultatmålsætninger og især OL-ambitioner, hvor vi havde håbet på, at Christinna og Mathias skulle kæmpe med om medaljerne. Samtidig har vi naturligvis både respekt og forståelse for hendes beslutning, og vi ønsker både hende og Kamilla alt det bedste fremover, siger sportschef Jens Meibom i pressemeddelelsen.

Står uden makker

Med det pludselige karrierestop kommer 25-årige Mathias Christiansen til at stå uden en makker få måneder før OL-kvalifikationen begynder 1. maj. 

Mathias Christiansen udtrykker respekt for beslutningen, men ærgrer sig selvfølgelig også.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at Christinna har valgt at stoppe. Jeg synes, at vi havde gang i noget rigtig spændende, og jeg så selvfølgelig frem til at starte en OL-kampagne sammen med hende med henblik på at vinde en medalje til Danmark, siger han.

Store triumfer i dame- og mixeddouble

Christinna Pedersens karriere har budt på adskillige højdepunkter, som både har satset på mixed- og damedouble.

I damedouble med Kamilla Rytter Juhl vandt den 32-årige nordjyde blandt andet All England i 2018 samt OL-sølv i 2016 og VM-sølv i 2015.

Siden sommeren sidste år har de ikke spillet sammen, da Juhl blev gravid med parrets første barn.

I mixeddouble har Pedersen i de fleste år på topplan spillet med Joachim Fischer. På deres CV står der blandt andet OL-bronze i 2012, VM-bronze i 2009 samt fire Denmark Open-titler.

Efter VM i 2017 blev de splittet op, og hun har siden udgjort halvdelen af Danmarks bedste mixeddouble med Mathias Christiansen.

Her har de største resultater været en India Open-titel i 2018. Desuden er det blevet til finalepladser i China Open, Hong Kong Open og en All England-semifinale sidste år.

De deltog også ved det netop færdigspillede All England, hvor de tabte i første runde af turneringen. De spiller også Swiss Open i denne uge, som bliver deres sidste kamp sammen.

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Jordemoder undersøger gravid kvinde

Over 3000 får studieplads på UCN

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Til forsiden

Til forsiden