Seneste nyt:

Coronasmittet nordjysk minkavler står frem: - Jeg ved ikke, hvor det kommer fra

Smittede ansatte på nordjysk plejehjem har tilknytning til to minkfarme.

Yderligere syv personer fik fredag konstateret covid-19 på et plejecenter i Sindal ved Hjørring. Dermed er i alt 14 beboere og 29 ansatte smittet med coronavirus.

I samme område fik en minkfarm i denne uge konstateret coronavirus blandt dyrene, og en anden farm bliver nu undersøgt på grund af mistanke om coronasmitte.

Flere af de smittede medarbejdere på plejecentret har tilknytning til de to minkfarme.

Minkfarmen, der nu bliver undersøgt, tilhører Peter Nielsen. Hans kone gør rent på plejecentret i Sindal.

Træls at miste gode mink

Den nordjyske minkavler har i denne uge selv fået konstateret covid-19. Han blev testet positiv, efter at hans kone fik konstateret covid-19.

- Hvor det kommer fra, kan jeg jo ikke sige, men det kan jo komme mange steder fra, siger han til TV 2.

På den anden minkfarm, der som den første i Danmark fik konstateret coronavirus blandt dyrene, blev alle minkene aflivet ud fra et forsigtighedsprincip.

Peter Nielsen håber ikke, det samme sker for hans 4300 mink.

- Det er en sport og en hobby at lave nogle gode mink. Man går op i det med liv og sjæl. Så det er lidt træls at skulle miste nogle gode stammer. Det vil være forfærdeligt, hvis jeg skulle af med dem, jeg har, siger han til TV 2.

Den hårdest ramte kommune

Hjørring Kommune er nu den kommune i landet, der er hårdest ramt af coranasmitte. Der er konstateret smitte på skoler, på plejehjemmet og nu også hos personalet på to minkfarme.

Det er endnu uvist, hvor smitten er startet, og hvordan den har spredt sig. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Men det er sikkert, at Hjørring som den eneste kommune har fået over 50 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere fordelt på de seneste syv dage.

På plejecentret i Sindal er halvdelen af personalet sendt hjem. Det betyder, at der akut mangler hænder til at passe de ældre, og derfor har Hjørring bedt nabokommunen Frederikshavn om hjælp.