Da hun hældte sin drink ud, så hun pillen i glasset – men det var allerede for sent

I forbindelse med dokumentaren ’Drugged i nattelivet’ fortæller mange ofre for drugging, at de oplever at blive betvivlet.

Selvom hun med egne øjne så den pille, som nogle havde puttet i hendes drink aftenen før, skammede Caroline Møller Johansen sig, da hun vågnede om morgenen og havde huller i hukommelsen.

Aftenen inden, 26. november 2022, havde hun fejret sin 19-årsfødselsdag med en flok veninder på en natklub i Aalborg.

Da Caroline Møller Johansen havde bedt den ene holde sin drink, havde veninden opdaget noget hvidt snask, der lignede en halvopløst pille, i bunden af glasset.

- Du skal ikke have mere af den drink, sagde hun og hældte den væk.

Men der var det allerede for sent.

TV 2 Echo afdækker drugging

I forbindelse med en ny dokumentar ’Drugged i nattelivet’ sætter TV 2 Echo fokus på drugging.

Ud over mere end 50 unge fra Aalborg har vi talt med en række unge spredt over landet, der alle fortæller om oplevelser med at få stoffer i deres drinks, uden at de vidste det eller havde bedt om det.

Drugged i nattelivet

TV 2 Echo sætter fokus på drugging i nattelivet. 

Til dokumentaren 'Drugged i nattelivet' og til den øvrige dækning på TV2.dk og på sociale medier har vi talt med mere end 50 unge mennesker fra Aalborg og en række andre fra både Sjælland og Jylland, der angiver at være blevet drugged

Vi har vurderet hver medvirkende i dækningen og faktatjekket så godt som muligt. Det har vi eksempelvis gjort ved at se på journaler fra sygehuse og læger samt fra politiet. I nogle tilfælde har vi også talt med venner og familie til dem, der fortæller om oplevelser med drugging

Selvom drugging er en alvorlig forbrydelse, falder der næsten ingen domme i sager, hvor det er hovedforbrydelsen. Derfor kan man ikke bruge domsafsigelser til afdækning af området. 

Derudover angiver kun 3 procent af de adspurgte, der i en Megafon-undersøgelse mistænker, at de har været udsat for drugging, at de anmeldte episoden til politet. 

En stor del af de kilder, TV 2 Echo har talt med, beskriver, hvordan følelsen af mistro fra omverdenen og frygten for ikke at blive troet på dominerede i tiden efter selve forbrydelsen.

Det gjaldt også Caroline Møller Johansen, selvom hun både havde set stofferne i glasset og havde veninders ord for, at hun ikke var sig selv.

Indlagt på hospitalet

Caroline Møller Johansen havde dagen efter blå mærker på kroppen og kastede op det meste af dagen.

- Det føltes ikke som andre gange, jeg har været fuld. Noget føltes helt galt, fortæller hun om dagen derpå.

Drugging

Drugging er en betegnelse for at blive forgiftet ved at få puttet noget i sin drink.

Der anvendes ofte lugt-, farve- og smagsløse hurtigtvirkende stoffer.

Hyppige symptomer på drugging er påvirkning af bevidstheden og hukommelsestab.

Nogle oplever deciderede blackouts, hvor flere timer er væk, mens andre kun husker glimt.

Kilde: Sundhed.dk

Både hendes mor og veninder fortalte, at hun om natten havde opført sig meget ulig sig selv.

At hun havde væltet rundt og var skiftet mellem at være sur og agressiv til at være kærlig og ked af det.

Caroline Møller Johansen og forældrene kontaktede hospitalet, hvorefter hun blev indlagt.

- Jeg ville gerne testes for stoffer for at vide, hvad der var sket. Det var ubehageligt, at alt bare var væk, husker Caroline Møller Johansen, der var pinligt berørt.

Test kræver politianmeldelse

På hospitalet fik Caroline Møller Johansen at vide, at hun skulle indgive en anmeldelse til politiet, før hospitalet kunne lave de påkrævede tests for stoffer.

Kun 3 procent af den femtedel unge, der ifølge en ny Megafonmåling mistænker at være blevet drugged, har anmeldt det til politiet.

Fakta om Megafonmålingen

Megafonmålingen er udført blandt 560 respondenter mellem 18 og 35 år i dagene 27. til 29. marts 2023 af Megafon for TV 2 Nyhederne og Politiken.

Megafonmålingen viste, at 6 procent af de adspurgte har været udsat for drugging, 12 procent har mistanke om at være blevet det, 81 procent har ikke oplevet det, og 1 procent ved det ikke eller har ikke ønsket at svare.

Derudover viste den, at 3 procent har anmeldt drugging til politiet, imens 97 procent ikke har anmeldt det.

18 procent er enige eller overvejende enige i, at drugging er et emne, der fylder i vennegruppen, og at det er noget, som man taler om. 16 procent svarer, at det er hverken/eller. 61 procent er delvist uenige eller helt uenige. 

Derfor lever mange potentielle ofre for drugging i uvished, idet episoderne sjældent bliver anmeldt og derfor påvist i form af tests.

Men Caroline Møller Johansen valgte at anmelde episoden, hvorefter hospitalet lavede de nødvendige tests.

Hendes sag blev henlagt og kom aldrig for retten, men der blev påvist stoffet benzoylecgonin, et omdannelsesprodukt af kokain, i hendes blod.

- Det, der er vigtigt for mig, er, at jeg har fået bekræftet, at der faktisk var noget inde i mig. Det er rart, at jeg nu har beviser på, at det faktisk er sket, fordi jeg jo normalt ikke plejer at opføre mig sådan.

Se dokumentaren 'Drugged i nattelivet' på TV 2 Play eller tirsdag klokken 20.30 på TV 2 Echo.

Har du oplevet drugging i nattelivet?

Så hører TV2 Nord gerne fra dig. Du kan enten klikke herunder eller sende en mail til redaktion@tv2nord.dk

Tip os

Seneste nyt

fra Nordjylland