LIGE NU:

Danish Crown udsat for afpresning med giftigt pulver

Danish Crowns slagterier i blandt andet Sæby og Aalborg har på grund af truslen haft særligt fokus på sikkerhed og kontrol siden starten af april.

Den danske slagterigigant Danish Crown er én af de danske virksomheder, der i begyndelsen af april modtog et trusselsbrev med et ukendt giftstof.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

- Sagen blev øjeblikkeligt overgivet til politiet, og siden har Danish Crown været i tæt kontakt med politiet og de relevante myndigheder.

quote - Det er en meget kedelig sag, vi har med at gøre her. Derfor ser både politiet og andre myndigheder meget alvorligt på de her anmeldelser. 

Uffe Stormly, politiinspektør i Rigspolitiet.

- Forbrugernes og Danish Crowns medarbejderes sikkerhed har som altid højeste prioritet. Det er myndighedernes vurdering, at hverken medarbejdere, kunder eller forbrugere umiddelbart er i fare, skriver virksomheden.

Danish Crown oplyser, at virksomhedens fabrikker er blevet instrueret i at sikre adgangsveje samt indskærpe kontrollen ved modtagelse af eksempelvis ingredienser og emballager.

Flere virksomheder har modtaget breve

Rigspolitiet har overfor TV 2 bekræftet, at de efterforsker sager mod flere danske fødevareproducenter.

- Det er en meget kedelig sag, vi har med at gøre her. Derfor ser både politiet og andre myndigheder meget alvorligt på de her anmeldelser, siger politiinspektør i Rigspolitiet Uffe Stormly til TV 2.

- Jeg kan oplyse, at vi efterforsker meget intenst på at få afdækket de her gerningsmænd. Det gør vi både nationalt og internationalt i Europa, siger han.

Brevene er sendt fra Belgien og indeholder trusler om, at virksomheden vil få sine produkter forgiftet i supermarkeder, hvis ikke der overføres 300.000 euro i kryptovalutaen bitcoins til en konto.

Sagen tog fart i Italien, da kaffevirksomhederne Lavazza i Torino og Vergnano i Santena samt chokoladevirksomheden Ferrero i Alba og kagevirksomheden Balocco i Fossano 7. april modtog trusselsbreve med grønt pulver i. Samme dag modtog fødevarevirksomheden Findus i Sverige et brev med hvidt pulver på hovedkontoret i Malmø. Og siden har flere belgiske virksomheder modtaget breve.

Det italienske politis efterforskning er fokuseret mod den belgiske by Gent, hvor brevene menes at at være sendt fra.

Fødevarestyrelsen: Intet forurenet i endnu

Fødevarestyrelsen, der står for fødevaresikkerheden i Danmark, oplyser til TV 2, at de ikke har oplevet noget lignende før, men at ingen danske madvarer er forurenet.

- Når nogen truer fødevaresikkerheden, tager vi det alvorligt. Men det er værd at understrege, at der ikke er nogen, der har forurenet mad i Danmark, så man skal ikke være bekymret som forbruger lige nu og her, siger Nikolas Hove, der er Beredskabschef i Fødevarestyrelsen.

Beredskabschef i Fødevarestyrelsen, Nikolas Hove, siger til TV 2, at de tager truslen alvorligt, men at danskerne ikke skal være bekymret.

Rigspolitiet bekræfter, at der er tale om ”et sundhedsfarligt stof” i brevene, men kan ikke oplyse yderligere.

Men ifølge belgiske og italienske medier er der tale om et pulver, der i brevene bliver beskrevet som oleandrin. Stoffet kan bruges som medicin, men store mængder kan være skadelige.

Det er ikke oplyst, hvornår de danske virksomheder har modtaget brevene. Eller hvem, der, udover Danish Crown, har modtaget et brev.

Carlsberg Danmark oplyser til TV 2, at de har ikke modtaget noget brev. Hverken i Danmark eller de europæiske søstervirksomheder. Heller ikke COOP Danmark har modtaget nogen trussel.

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

190121 VO Virtuel højskole Still

play Nu kan du se kunstudstillinger hjemmefra: Aftenskoler rykker online

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

Til forsiden

Til forsiden