LIGE NU:

DHF er klar til at flytte EM-værtsby efter nedlukning

Per Bertelsen er overbevist om, at der kan findes en ny værtsby til EM, hvis Frederikshavn ikke kan lade sig gøre.

En nedlukning i nordjyske kommuner kommer ikke til at afholde Danmark fra at afvikle EM om en måned.

Det slår Dansk Håndbold Forbunds formand, Per Bertelsen, fast.

- Vi skal nok gøre, så det bliver et ordentligt mesterskab. Uanset om det bliver halvt eller helt, så er jeg sikker på, vi har så gode medarbejdere og så gode frivillige, at vi skal nok løse opgaven. Det bliver hårdt for os alle sammen, men der er ingen tvivl om, vi skal gøre alt, hvad vi overhovedet kan, siger han til TV 2 SPORT.

Skulle det ikke kunne lykkes at afvikle kampen i den nordjyske by, regner Per Bertelsen med, at der nok skal findes en erstatning.

- Jeg er overbevist om, at vi kan finde en ny værtsby. Vi har rigtig mange gode byer og kommuner, der gerne vil hjælpe os. Det vil være rigtig træls, for vi har et fantastisk samarbejde med Frederikshavn. Det havde vi ved sidste mesterskab også. Og jeg vil være rigtig ærgerlig, hvis vi er nødt til at trække det stik.

quote Jeg er overbevist om, at vi kan finde en ny værtsby. Vi har rigtig mange gode byer og kommuner, der gerne vil hjælpe os. 

Per Bertelsen, formand, Dansk Håndbold Forbund

- Det er rigtig træls for os. Vi har i lang tid ikke vidst, hvad dagen efter ville bringe. Det må vi prøve at arbejde med fra i morgen af, fortæller DHF-formanden.

Statsminister Mette Frederiksen fortalte torsdag på et pressemøde, at syv nordjyske kommuner - herunder Frederikshavn - blandt andet skal lukke alle idrætshaller indtil 3. december.

Årsagen er, at alle mink skal aflives med det samme, da 12 personer, der er blevet smittet med coronavirus af mink, har fået virussen i en muteret udgave. Mutationen kan potentielt påvirke, hvor godt en kommende vaccine beskytter.

Frederikshavn krydser fingre

- Jeg er utrolig ked af det. Mit hjerte brænder for international sport. Og ikke mindst håndbold.

- Vi vil gerne være værter for store internationale sportsbegivenheder. Det er vi gode til. Det vil gøre voldsomt ondt, hvis vi ikke får lov, for vi har kæmpet voldsomt på det og brænder for det.

- Jeg håber virkelig, det kan lade sig gøre, siger Per Malmberg.

EM afholdes fra 3.- 20. december.

Danmark er i gruppe med Frankrig, Montenegro og Slovenien. Alle kampe i gruppen skal spilles i Herning.