Forsvaret tager afstand fra Men In Black-demonstrationer

Igen lørdag var demonstranter iført militæruniformer. Forsvarets Efterretningstjeneste er gået ind i sagen.

Forsvaret tager nu afstand fra Men In Black-demonstrationer, efter demonstranter flere gange har kunnet ses iført militæruniformer.

De ønsker som myndighed ikke at være en del af Men In Blacks demonstrationer, da de ikke er forenelige med Forsvarets værdier. Det skriver de på Twitter.

- Det undersøges, om de uniformerede personer er ansatte under Forsvarsministeriets ressortområde, skriver Forsvaret.

Demonstranter mod regeringens coronarestriktioner kunne blandt andet ses lørdag aften i København og for en uge siden i Aalborg iført militæruniformer.

Efter demonstranterne blev set i Aalborg i militæruniformer, blev det meldt ud, at sagen skulle undersøges af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Venstre og Radikale tager afstand

Forsvarets nuværende uniformsreglement forholder sig ikke klart til, hvorvidt ansatte må bære militære uniformer uden for tjenesten, og det fremgår heller ikke tydeligt, hvornår man som civil må og ikke må bære militæruniformer, som man lovligt kan købe via militære overskudslagre.

Efterfølgende har både Venstre og De Radikale taget stærkt afstand fra de mennesker, som bærer uniform under demonstrationerne mod coronarestriktioner.

- Det er jo helt utilstedeligt, hvis man forsøger på at fremføre sig som noget andet, end det man er. En myndighedsperson er en i politi- eller militæruniform, og det skal borgerne helt klart kunne adskille. Det er klart ulovligt at fremføre sig for noget andet, end det man er. Og det er også ulovligt at iføre sig en myndighedsuniform. Så det her, det er ganske enkelt strafbart, har Venstres forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt tidligere sagt til TV 2 Nord.

TV 2 har lørdag aften været i kontakt med Forsvaret, men de har ikke ikke yderligere kommentarer til tweetet.


Seneste nyt

fra Nordjylland