Foto: Ritzau/Scanpix

Fortsat SAS-aflysninger trods aftale

Trods de første meldinger om en SAS-aftale, har der alligevel været flyaflysninger fredag - herunder to afgange fra Aalborg Lufthavn.

I samarbejde med tv2.dk

Torsdag aften indgik SAS og selskabets piloter en ny overenskomst. Samtidig meddelte piloternes danske chefforhandler, René Arpe, at piloterne vender tilbage til cockpittene.

Dermed blev der sat et punktum i den ugelange strejke, der har medført flere end 4000 aflyste flyafgange.

Alligevel vil der være en række SAS-aflysninger i de danske lufthavne fredag og lørdag. I alt drejer det sig om 45 afgange til og fra Københavns Lufthavn, der i skrivende stund står til at være aflyst.

Blandt dem er to afgange fra Aalborg til København fredag, mens der er en enkelt aflysning på ruten mellem Aarhus og København.

- Store dele af vores trafik er ved at være på plads og flyver, som den skal. Men der vil være lidt forstyrrelser oven på sådan en pilotstrejke, der har varet så lang tid, sagde SAS’ danske pressechef, Mariam Skovfoged, til TV 2 fredag formiddag.

Boston og Beijing, Oslo og Stockholm

Kigger man på de ankomster og afgange, der fredag og lørdag står som aflyst i de danske lufthavne, er der ingen klar geografisk sammenhæng. Fredag er der således aflyste afgange til både nære destinationer som Oslo i Norge og Stockholm i Sverige, men også fly til Boston og San Francisco i USA er aflyst, ligesom eftermiddags- og aftenfly til japanske Tokyo og kinesiske Beijing er blevet aflyst.

I alt er 13 afgange fra Københavns Lufthavn fredag aflyst. Lørdag drejer det sig kun om en enkelt afgang – et fly, der skulle flyve til Miami i USA. Til gengæld er 22 ankomster, der var planlagt til fredag, aflyst, mens tallet er 9 for lørdagen.

Fra SAS lyder opfordringen, at man skal holde sig orienteret på deres hjemmeside. Det kan gøres her.

Aflysningerne fredag og lørdag er de sidste eftervirkninger af pilotstrejken, der startede fredag i sidste uge og blev afsluttet med indgåelsen af en ny overenskomst torsdag. Det har særligt været løn og arbejdstid, parterne har diskuteret. Du kan blive klogere på indholdet af aftalen lige her.

Læs også SAS-strejke afblæst: Nu genoptages flyafgange fra Aalborg Lufthavn