Børn og barnlige sjæle kan meget vel stimle ud på kælkebakkerne torsdag og fredag, hvis det går som prognoserne spår i øjeblikket. Arkivfoto. Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Frem med bobslæden: Rigtigt vintervejr på vej mod Danmark

Efter et ret lokalt og vådt snevejr tirsdag trækker kulde ned over Danmark på torsdag, og der kan falde sne mange steder.

I samarbejde med tv2.dk

Der er langt om længe udsigt til, at man kan finde kælken frem og sende børnene ud i rigtige vinterlandskaber om blot et par dage.

For mens en varmfront i dag giver slud og sne, som ender i regn, går det den modsatte vej onsdag og torsdag, hvor det kan ende med et rigtigt og udbredt snevejr.

Et nyt regnvejr skal passere Danmark onsdag aften og natten til torsdag, og allerede i bagkanten af regnvejret trækker kulde ned over Nordjylland, så man her kan få sne sidst på natten.

Et regnvejr passerer Danmark natten til torsdag, og i bagkanten af det trækker kulde ned over landet, så man i det nordlige Jylland kan få lidt sne sidst på natten og til morgen, mens det regner andre steder. Foto: TV 2 Vejret

Lavtryk giver snebyger

Det er imidlertid i løbet af selve torsdagen, at sandsynligheden for snebyger er stor.

I forbindelse med et lavtryk kan der blive dannet kraftige byger, som falder i en luft, som er kold nok til sne.

Læs også Ramt af lavine: - Det er fuldstændig uvirkeligt

Som det ser ud nu i prognoserne, bliver lavtrykket dannet ud for Sydnorges kyst, hvorefter det driver ind over Jylland og videre mod Fyn, Sjælland og Bornholm i løbet af torsdagen.

Derfor ser det for nuværende ud til, at Vestjylland, Midtjylland, Østjylland, dele af Fyn og Sjælland kan blive ramt af snebyger, som lokalt kan give omkring ti centimeter sne.

Et lavtryk bliver dannet ud for Sydnorges kyst, og det driver ind over Jylland, Fyn og Sjælland. Kraftige byger kan blive dannet i lavtrykket, og da kold luft samtidig trækker ned fra nord, vil bygerne med stor sandsynlighed være snebyger. Foto: TV 2 Vejret

Lavtrykkets præcise bane er dog endnu usikker, og derfor kan man heller ikke på nuværende tidspunkt med sikkerhed sige, hvor der kommer sne, og hvor der kommer mest.

Sådanne lavtryk, som vi med stor sandsynlighed ser på torsdag, kan dog være intense og overraske med snemængder.

Derfor er det meget muligt, at man enkelte steder i Danmark kan få omkring ti centimeter sne, mens man til gengæld i større områder hen over landet sagtens kan få et par centimeter sne - eller deromkring.

Dermed kan mange egne i Danmark ende med at være hvide i løbet af torsdagen, og meget af sneen vil endda kunne blive liggende, for det ser ud til at blive koldt i dagene derefter.