LIGE NU:

Har du shoppet? Firmaet bag BR og Toys'R'Us y går i betalingsstandsning - 450 stillinger bliver nedlagt

Lige netop som julemåneden skal skydes i gang, går selskabet Top Toy i betalingsstandsning. Eller det som i dag hedder rekonstruktion.

Top-Toy, der ejer legetøjskæderne BR og Toys "R" Us, går i betalingsstandsning.

Rekonstruktionen, som det formelt kaldes, vil berøre 450 fuldtidsstillinger på tværs af koncernen, heraf 180 i Danmark. 

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. 

- Det er ikke lykkedes for os at gøre Top-toy lønsom i sin nuværende form, og derfor må vi nu ændre grundlæggende på virksomheden ved at forenkle og optimere de sunde dele af forretningen, forklarer administrerende direktør i Top-toy Per Sigvardsson.

I alt vil koncernen lukke 100 butikker i Norden og i Tyskland.

Taber to milliarder

Beslutningen bliver meldt ud samtidig med at selskabet fredag indgiver sin årsrapport, der viser, at Top-Toy taber to milliarder kroner. 

På chefgangene havde man dog i forvejen forventet røde tal på bundlinjen. Blandt andet som følge af en skuffende julehandel for 2017 og en række bekostelige nedskrivninger i koncernen. 

Men tabene og nedskrivningerne har altså vist sig at være så omfattende, at hverken direktionen, bestyrelsen eller revisionen har kunne godkende den fortsatte drift uden garanti om yderligere kapital.

75 procent af Top Toy er ejet af kapitalfonden EQT, som tidligere har givet koncernen pengeindsprøjtninger. Men EQT ønsker ikke, at investere eller øge finansieringen yderligere i den nuværende konstruktion.

- Vi er nået rigtig langt og har fået strømlinet store dele af virksomheden, men vi er desværre nået til et punkt, hvor der kræves en mere radikal forandring, hvis virksomheden skal blive lønsom, siger bestyrelsesformand Michael Hauge Sørensen.