Marts regner væk... Foto: Arne Prip / Privatfoto - arkiv

Her fik man det vådeste martsdøgn i 33 år

I Thy har man ikke oplevet så meget regn på ét døgn i marts siden 1986.

I samarbejde med tv2.dk

At det har regnet - og fortsat regner - meget kommer formentlig ikke som en chokerende nyhed for nogen. Regnen har silet ned siden månedens start, og indtil onsdag eftermiddag klokken 14 er der faldet 67,6 millimeter siden 1. marts.

RADAR - NEDBØR I DANMARK LIGE NU

Se radar for nedbør i hele Danmark i form af regn, sne eller slud. TV 2s online vejrkort viser, hvordan nedbøren har bevæget sig de seneste tre timer. Se vores radar her

Dag for dag nærmer vi os med hastige skridt en ny nedbørsrekord for marts, som i øjeblikket fortsat lyder på 100 millimeter, som blev målt i marts 1978.

Vådeste martsdøgn i Thy i 33 år

Navnlig det seneste døgn har været overordentligt vådt over Danmark.

På landsplan faldt der fra tirsdag til onsdag morgen 15,9 millimeter regn, men lokalt har man fået væsentligt mere.

Det sted i landet, hvor man kunne hælde mest vand ud af nedbørsmåleren, var i Vestervig i Thy, hvor der over en 24-timers periode faldt 27,1 millimeter regn (fra tirsdag til onsdag klokken 9).

I den lille by få kilometer fra Vesterhavet, er der foretaget meteorologiske observationer hver dag siden 1873. Derfor giver byens meteorologiske historie et unikt indblik i usædvanlige vejrforhold.

Også ved Trige nær Aarhus, regner det onsdag. Foto: Ole Hougaard / Privatfoto

Et kig i vejrarkiverne afslører således, at det seneste døgns regnvejr har givet den femtestørste nedbørsmængde for ét døgn i marts.

Sidst der faldt mere regn på et martsdøgn i Vestervig, var den 22.-23. marts 1986, hvor der faldt 27,9 millimeter regn over landsbyen i Thy.

Læs også Mere regn på vej fra Nordsøen

Der er dog fortsat et stykke vej til det vådeste døgn i marts i Vestervig - det skal vi hele 138 år tilbage for at finde, da der mellem den 7. og 8. marts 1881 faldt 38,4 millimeter.

15 år siden vi havde et vådere martsdøgn på landsplan

På landsplan skal vi 15 år tilbage for at finde en større nedbørsmængde på ét døgn i marts, da der i 2004 blev målt 27,3 millimeter.

I marts 2016 faldt der også præcis 27,1 millimeter regn på ét døgn - det samme som der faldt i Vestervig fra tirsdag til onsdag formiddag.

Du kan altid følge nedbøren netop nu, ved at se radaren på TV 2 Vejrets hjemmeside.