LIGE NU:

Hjemløse spiste gourmetmiddag til 35.000 kroner

60 udsatte og hjemløse var torsdag inviteret til gourmetmad, da der var nytårstaffel på Café Parasollen i Aalborg.

Samtidig med at Dronningen torsdag tog hul på sidstedagen i en tredages nytårskur i København – denne gang i selskab med officerer og landets største organisationer – var der også dækket fint op til middag for hjemløse og socialt udsatte i Aalborg.

Normalt er guldkaret og gourmetgastronomi forbeholdt Dronningens nytårstaffel, men i dag var det – med undtagelse af guldkaret – også dagsordenen på værestedet Café Parasollen.

- Det er helt unikt, det der sker i dag med gourmetmad og tre retter. Til daglig har vi kun til dagen og vejen og kan levere en frikadelle og en bøf en gang imellem, siger Søren Jensen, der som daglig leder af værestedet torsdag kunne invitere sine 60 brugere indenfor til særlig fin middag.

Menuen stod på lynsyltet og brændt torsk, braiseret kalv med selleri vendt i trøffel og dessert - alt sammen akkompagneret med hjemmelavet juice i vinglassene.

Prisen for sådan en middag til 60 kuverter løber op i 35.000 kroner, men dagens nytårstaffel var fuldt ud betalt af en onlineindsamling til netop hjemløse og socialt udsatte.

- Når der kommer nogen udefra og vil give os sådan en tur som det her i dag, så siger vi selvfølgelig ja tak, siger Søren Jensen.

Dagens menu gik da også rent ind hos flere af de gæster, der sad med til bords.

- Det er meget delikat, det må jeg sige, lyder det fra Jens Skov.

- Man kan godt smage, at det er lavet af en kok, det må jeg indrømme, siger Torben Andersen.

Torsdag var der et tilsvarende nytårstaffel i Aarhus, og i løbet af de seneste dage har Blå Kors afholdt 20 lignende arrangementer på væresteder landet over.

- Her snakker vi om udsatte mennesker, som er faldet ud af fællesskabet kan man sige. Hvis vi kan skabe nogle alternative fællesskaber, så gør vi det, siger Søren Jensen.

Antallet af hjemløse i Danmark er steget de seneste år. Ifølge en opgørelse fra Socialstyrelsen var der 4998 hjemløse i 2009, mens der i 2017 var 6635 hjemløse i Danmark.

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

smoerrebroed_daase.jpg

Vilsund Blue ramt af manglende råvarer og faldende priser

Kim Edberg Andersen

Tidligere DF´er får lov til at træde ud af byrådet

SKole park og vej

play Kommunen griber ind: Afspærrer faldefærdig skolebygning for ejerens regning

090817 Landmønd kæmper for at redde høsten

play Minister erkender: Landmænd, der ville ansætte voksenlærlinge, fik uberettigede afslag

Til forsiden

Til forsiden