Foto: Ed Jones, Scanpix

Jan Ø. lagt for had efter dette: - Undskyld til jer jeg har fornærmet

Den danske badmintonspiller Jan Ø. Jørgensen undskylder nu til de malaysiske fans efter en situation i semifinalen mod Iskandar Zulkarnain.

I samarbejde med tv2.dk

China Open var en uforglemmelig oplevelse for Jan Ø. Jørgensen, efter han i finalen slog kinesiske Chen Long og sikrede sig en af de største triumfer i karrieren.

Dagen derpå er han rejst videre til Hongkong med et smil på læben for at deltage i næste turnering, men der har også været malurt i bægeret.

På de sociale medier er danskeren nemlig blevet svinet til og kritiseret siden en episode i semifinalen mod Iskandar Zulkarnain fra Malaysia. Og det er da også malaysierne, der står forrest for at kritisere danskeren.

Efter kampen sagde Iskandar selv følgende til malaysiske The Star:

- Han blev ved med at sige, at jeg skulle være stille, når jeg fejrede mine point. Han kaldte mig Lee Chong Wei. Det kunne jeg ikke lide. Han forsøgte at få mig til at føle mig lille.

Det mest kontroversielle, set med malaysiske øjne, var dog en situation ved sidebyttet i 3. sæt. Her var Jan Ø. foran med 11-6, og da han kom over på den anden side af nettet, havde Iskandar glemt sin svedige trøje i boksen til tøj.

Derfor tog danskeren den op og kastede væk fra sin boks - i retning mod sin modstander. Den situation har siden lørdag fået Jan Ø.'s facebookside til at koge, hvor han blandt andet er blevet beskyldt for mangel på sportsmanship, respekt og dårlig attitude.

Læs også Triumf: Målløs Jan Ø. Jørgensen vinder China Open

Oven i sin fejring af China Open-titlen har danskeren nu følt sig nødsaget til at undskylde på sin Facebookside, hvor han først og fremmest sætter ord på triumfen, men hvor han slutter med en undskyldning:

- På den anden side vil jeg undskylde til alle malaysier, som jeg har fornærmet ved at kaste Iskandars T-shirt. Det var ikke min mening at være respektløs. Jeg sagde 'LCW' til mine trænere, da de har samme spillemønster. Ikke til Iskandar. Jeg har stor respekt for ham, skriver Jan Ø. Jørgensen.

Dermed slår den danske herresingle også fast, at han ikke sagde 'Lee Chong Wei' i retning mod sin modstander, men at det nærmere var i taktisk snak med de danske landstrænere bag banen.

Den omtalte Lee Chong Wei er Malaysias bedste herresinglespiller gennem tiderne. Han har vundet flest Super Series-titler af alle i herresingle, han har vundet OL-sølv tre gange i træk og VM-sølv tre gange i karrieren.