Fremover satser Kamilla Rytter Juhl (th) udelukkende på internationale turneringer. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

Kamilla Rytter Juhl stopper klubkarrieren

Den danske badmintonspiller har valgt at stoppe med at spille badminton på klubplan.

I samarbejde med tv2.dk

Mandag vandt Kamilla Rytter Juhl og Skovshoved det danske badmintonmesterskab for klubhold. Men det bliver sidste gang, den 34-årige badmintonspiller kommer til at løfte den pokal.

Hun har nemlig valgt at afslutte sin klubkarriere.

- Jeg spillede min sidste kamp for Skovshoved i mandags, fortæller Kamilla Rytter Juhl til TV 2 SPORT.

- Jeg har valgt at fokusere på andre turneringer, og så bliver jeg heller ikke yngre. Derfor har jeg valgt at stoppe, mens legen er god.

Kamilla Rytter Juhl vandt sidste år sammen med doublemakkeren Christina Pedersen parrets fjerde EM-guld i træk.

Parret skiftede i 2015 til Skovshoved, som de i mandags vandt deres andet DM-guld i træk med. Men Skovshoved må altså forsøge at vinde den tredje guldmedalje i streg uden Kamilla Rytter Juhl, der mener, at klubbadminton har givet hende en masse:

- Det var badmintonligaen, der gav mig lidt hår på brystet, da jeg var yngre i forhold til at spille nogle kampe, hvor der var pres på, og klubben forventede, at man vandt. På den måde synes jeg, det har givet mig meget også i forhold til mine internationale turneringer.

Slutter på toppen

Det er Kamilla Rytter Juhl selv, der har taget beslutningen, om at hun nu ikke længere skal være en del af den danske badmintonliga, da hun ikke er sikker på, at hun fremover kan leve op til de aftaler, der indgås med klubben.

- Det er ikke, fordi jeg har haft mange længerevarende skader. Men man skal selvfølgelig leve op til de kontrakter, man skriver under, og det føler jeg måske kan blive sværere i fremtiden, siger hun.

Fremover skal der kun fokuseres på internationale turneringer, og det bliver, ifølge hende selv, lidt underligt ikke at skulle spille klubkampe længere:

- Det er lidt specielt at have spillet sin sidste klubkamp. Jeg har jo altid været en del af badmintonligaen, så det bliver lidt mærkeligt kun at skulle se med fra sidelinjen.

Kamilla Rytter Juhl ser tilbage med glæde på sin klubkarriere, og hun er glad for, at det sluttede, som det gjorde.

- For tre år siden blev vi hentet til Skovshoved for at hente guldet til klubben, så det er da super fedt, at det lykkedes. Det betyder rigtig meget for klubben, at vi kan præstere. Så det er dejligt at slutte klubkarrieren med guldet om halsen.