LIGE NU:

Kold tirsdag bliver afløst af forårsvarme

Lidt uvant er der varm luft på vej fra det nordvestjyske ind over Danmark. TV 2 Vejret fortæller om udsigt til lidt varme ovenpå en kold og våd marts.

Selvom marts har været rekordvåd, ender måneden med tørt og varmt forårsvejr.

Marts er den første forårsmåned, og derfor er forventningerne til vejret højt. Vinteren er overstået, så både mennesker og natur hungrer efter lys og lune. Sol og varme er netop ingredienserne til, at naturen kan blomstre med farve og liv -  og vi mennesker bliver også meget gladere.

Sidste år skuffede marts, hvor vi kun to gange nåede op over 10 grader og alle 31 dage blev der målt frost. Marts i år har været lunere, men måneden skrev sig allerede i historiebogen den 17. marts som den mest regnfulde marts nogensinde registreret.

Nu er der endelig godt forårsvejr i sigte. De kommende dage blive varme og med stort set tørvejr. I dag må vi nøjes med 6 til 8 grader, og selvom der er solskin først på dagen, bliver det generelt mere skyet. Det kan stedvis dryppe lidt, især i nat. Til gengæld bliver det herefter noget varmere.

 
 
Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Onsdag vil temperaturen mange steder nå op over 10 grader, mens det på Bornholm er med samme temperaturer som i dag. Torsdag og fredag ser endnu bedre ud og her vil temperaturen flere steder nå op over 13 grader. Torsdag kan man med lidt mere solskin, end prognoserne indikerer nå over 15 grader i Østjylland. 

Varmen fra nordvest og senere kulde fra samme retning

Årsagen til varmen kommer fra en lidt uvant retning, nemlig nordvest. Et højtryk ved den Engelske Kanal sørger for, at lun luft løber over de Britiske Øer til Nordsøen og herefter til Danmark. Koldfronten over Atlanterhavet vil lørdag passere Danmark.

 
 
Foto: Grafik / TV 2 VEJRET

Det er stadig usikkert, præcis hvornår koldfronten ankommer. Derfor er det også usikkert, hvor varmt det bliver lørdag. Prognosen her har temperaturer op til 14 grader på lørdag, men hvis fronten kommer tidligere vil temperauren blive lidt lavere. Fronten vil kun kaste lidt småregn af sig, og nogle steder vil det holder helt tørt.

Efter koldfronten er passeret, falder temperauren til det samme, som vi oplever i dag. Månedens sidste dag bliver kold, og det ser også ud til, at april begynder med lave temperaturer og måske nattefrost. 

Søndag går vi i øvrigt over til sommertid, men det er svært at få øje på i prognoserne.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden