Læsøfærgen holdt tilbage - mistanke om coronasmitte ombord
Foto: Christian French
Selvom et besætningsmedlem klagede over høj feber, måtte personen sejle med tilbage til Frederikshavn.
Fredag fik passagerer på Læsøfærgen sig en uventet ankomst til øen.
Kort før færgen skulle lægge til havn på Læsø, fik besætningen nemlig mistanke om, at der kunne være coronavirus ombord.
Det forklarer direktøren for Læsøfærgen, Lars Rieks, til TV 2:
- Den korte historie er jo, at et besætningsmedlem under overfarten klager over høj feber. Så personen bliver isoleret, og der kommer en læge ombord på Læsø, som laver en podning.
Mens lægen iklædt beskyttelsesudstyr undersøgte manden, blev færgens passagerer bedt om at blive ombord og vente. Og ifølge Eva Birk Nielsen, som var ombord på overfarten, var det præcis, hvad de gjorde:
- Folk var meget rolige og ventede afdæmpet, indtil vi fik at vide, hvad vi skulle gøre. Det fungerede rigtig fint det hele, fortæller hun.
Efter en halv times ventetid og en registrering af navn og adresse fik hun og hendes medpassagerer lov til at gå i land på øen. Til gengæld måtte det syge besætningsmedlem blive ombord på færgen.
Isoleres ombord og sejler med tilbage
Personen skulle nemlig med tilbage til Frederikshavn, og blev derfor isoleret i et lille lukaf med en briks under overfarten. Her blev besætningsmedlemmet hentet af en ambulance og kørt i isolation, indtil der kommer svar på coronatesten.
Samtidig er de, der har arbejdet tæt på den syge, blevet bedt om at gå i land, fortæller Lars Rieks:
- Vi sendte dem, der arbejder på samme afdeling som personen, hjem i isolation, og så afventer vi ellers sundhedsmyndighedernes instruks og svar på prøven, siger han.
Færgedirektøren regner ikke med, at hjemsendelserne kommer til at få betydning for fredagens færgetrafik til Læsø – men viser prøven sig at være positiv, kan det sagtens komme til at ændre sig.
Positiv prøve kan betyde aflyste færger
Viser besætningsmedlemmet sig rent faktisk at være smittet med coronavirus, risikerer flere andre søfolk at blive sendt i isolation i to uger.
Og selvom mange afgange allerede er fuldt booket henover sommeren, kan det komme til at betyde aflyste færger.
- Vi er fuldstændig spændt for, og bliver vi ramt af, at folk ikke må komme på arbejde i 14 dage, så forudser jeg, at det vil påvirke driften, fortæller Lars Rieks.
Han regner dog med at få svar fra Sundhedsstyrelsen allerede lørdag, og passagerer kan orientere sig om situationen på Læsøfærgens hjemmeside, som vil blive opdateret, hvis driften ændres.