LIGE NU:

Læsøs Mini-Fie og Mini-Edith tager Facebook med storm

To små stuepiger tog lørdag forskud på fastelavn - nu synes flere tusinde godt om deres udklædning.

Tro kopier af stuepigerne Fie og Edith fra 'Badehotellet' slog lørdag katten af tønden på Læsø til et fastelavnsarrangement. 

Her var tre-årige Sofie Vinther Wrichsberg Olsen og lillesøsteren Laura på to år klædt ud som stuepigerne fra tv-programmet komplet med blå, gammeldags kaffekander og Ediths runde briller.

De to piger er siden på rekordtid blevet populære i et opslag, der har fået over 20.000 likes, 700 delinger samt flere hundrede kommentarer på 'Badehotellets' Facebookside. 

- Vi er lidt overvældede - også over at det er gået så hurtigt, fortæller Sandra Vinther Larsen, der er mor til de to små stuepiger. 

Hun fandt inspiration på nettet, men står selv bag kostumerne og har syet dem ud fra et kjolemønster fra en stofbutik - krave, forklæde og hovedbeklædning er skabt af eget design.

Her har hun haft i tankerne, at stuepigernes kraver og hovedbeklædning er forskellige i serien.

De to piger var "vældig fornøjede" over kostumerne, fortæller moren. 

- Sjovt nok beholdte Laura brillerne fra Edith - eller 'Evigt' som pigerne kalder hende - på under hele arrangementet, fortæller hun. 

Sandra Vinther Larsen blev af venner opfordret til at lægge billedet op på 'Badehotellets' Facebookside, som viderebragte det - og herefter gik det stærkt med likes og delinger. 

Det er figurerne Elsa og Anna fra tegnefilmen Frost, der er mest populære i hjemmet, men de er blevet gjort til en del af hverdagen med både tøj og legetøj - derfor skulle der ske noget andet til fastelavn, mente Sandra Vinther Larsen. 

Sammen med sin mand følger hun med i 'Badehotellet' hver mandag aften - på det tidspunkt er pigerne som regel blevet puttet, men så har de fulgt lidt med på andre tidspunkter: 

- Når vi indimellem sniger os til også at se genudsendelsen søndag, så kigger de også med, fortæller hun. 

Kostumerne hittede også til fastelavnsfesten på Læsø, for de to piger vandt biografbilletter og prisen for 'bedste kostume'.