LIGE NU:

Myndigheder ændrer retningslinjer for hjemsendelse af klasser

Heller ikke hele vuggestuer eller børnehavestuer skal per automatik hjemsendes, hvis en ansat bliver konstateret smittet.

Sundhedsstyrelsen ændrer nu sine retningslinjer for hjemsendelse af elever og studerende, men det gælder kun på ungdoms- og voksenuddannelser og ikke i folkeskolen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

- Det er vigtigt, at retningslinjen følges, men det er ikke nødvendigt, at skoler eller uddannelsesinstitutioner lægger et ekstra sikkerhedslag ind. Jeg forstår godt, at man gerne vil være ekstra forsigtig, og at man kan være i tvivl, og derfor har vi forsøgt at blive endnu mere præcise, oplyser vicedirektør Helene Probst.

Af samme grund anbefaler styrelsen derfor ikke screening og hjemsendelse af hele klasser, når der er konstateret et smittetilfælde.

Årsagen er, at der på ungdoms- og voksenuddannelser er tale om ældre børn og unge, som ifølge styrelsen kan overholde afstandskravet på en meter. Det er ikke tilfældet, når det gælder mindre børn i folkeskolen, og derfor gælder de ændrede retningslinjer ikke her.

Derfor skal børn, der går i dagtilbud eller grundskole - når man efter myndighedernes retningslinjer, fraviger den generelle anbefaling om en meters afstand - alle opfattes som nære kontakter til en smittet person, står der i retningslinjerne.

- Unge og voksne på ungdoms- og voksenuddannelser forventes i højere grad at være i stand til at efterleve råd om afstand.

Hvis ansat er smittet, skal alle ikke nødvendigvis hjemsendes

På samme måde er retningslinjerne ændret, hvis en medarbejder i dagtilbud, folkeskolen, ungdoms- eller voksenuddannelser bliver konstateret smittet med coronavirus.

Også her gælder nu, at det ikke nødvendigvis er eksempelvis hele børnehavestuen eller folkeskoleklassen, der skal hjemsendes. Hvis der altså er tale om smitte blandt en ansat.

- Hele klassen eller stuen skal ikke per automatik sendes hjem som nære kontakter, da det forventes, at medarbejdere som udgangspunkt har god håndhygiejne og holdt afstand, fremgår det af styrelsens retningslinjer.

Men styrelsen understreger også, at der ved smitte hos en medarbejder i et dagtilbud vil være flere nære kontakter blandt børnene på stuen og i gruppen. Det skyldes, at reglerne om afstand og håndhygiejne selvfølgelig sker under hensyn til børnenes behov for nærhed og omsorg.

Derudover bliver det i de nye retningslinjer ifølge styrelsens vicedirektør Helene Probst understreget endnu mere, hvor vigtigt selv-isolation er, når man bliver hjemsendt.

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

Til forsiden

Til forsiden