Genrefoto. Foto: Lars Rievers / Ritzau Scanpix

Ni mænd anholdt for over 100 butikstyverier

Ni mænd er fængslet mistænkt for over 100 tyverier fra butikker i det meste af Jylland.

I samarbejde med tv2.dk

Politiets specialenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) og lokalpolitiet i Aarhus Vest har mandag anholdt ni mænd mistænkt for at stå bag organiseret butikstyveri.

- Det er sjældent, at vi fanger en så stor gruppe som den her. Så vi er meget glade, siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra Særlig Efterforskning Vest.

Læs også Tyve fanget på video: Indbrud for tredje gang på under to måneder

De ni mænd er i alderen 18 til 44 år. De kommer fra Aarhus Vest.

Tyvebanden er mistænkt for at have begået over 100 butikstyverier i Nordjyllands, Midt- og Vestjyllands, Sydøstjyllands og Østjyllands politikredse.

Hvor lang tid tyvetogtet har stået på, holder Brian Voss Olsen for sig selv.

- Det vil jeg helst ikke sige noget om, men når vi får dykket ned i sagen, kan det vise sig, at den er langt mere omfattende, end vi tror, siger Brian Voss Olsen.

Særlig Efterforskning Vest har igennem længere tid fulgt de sigtede, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Og i størstedelen af tilfældene er det faktisk os, der har informeret butiksejerne om, at de formentlig har været udsat for butikstyveri. De havde simpelthen ikke selv opdaget det, fordi tyvene er så professionelle i deres fremgangsmåde, siger politiinspektør Brian Voss Olsen fra Særlig Efterforskning Vest i meddelelsen.

Fandt større kontantbeløb

Ved hvert tyveri brugte tyvebanden næsten samme fremgangsmåde. Tre mænd typisk kom ind i butikken sammen, hvorefter én afledte en medarbejder, mens de andre stjal varer fra butikken – typisk spiritus, cigaretter, kaffe, chokolade og andre let omsættelige varer.

Brian Voss Olsen fortæller, at politiet ser de anholdte som en gruppe.

- Hvor nogle selvfølgelig er mere tætte end andre, siger han.

I forbindelse med anholdelserne blev der hos de anholdte blandt andet fundet et større kontantbeløb og tyvekoster i form af store mængder kaffe og nogle blendere.

Ifølge Brian Voss Olsen er det endnu for tidligt at sige, hvordan tyvebanden har afsat kosterne.

- Det holder vi for os selv. Dog vil jeg sige, at skulle de her mænd selv have brugt tyvekosterne, skal de både have været meget sultne, meget kaffetørstige og haft lyst til at ryge mange cigaretter, siger Brian Voss Olsen.