LIGE NU:

Nordjyde skrev dansk historie ved VM i skiløb

Nordjyske Christoffer Faarup satte søndag eftermiddag dansk rekord, da han løb sig ind på en 30.-plads i styrtløb ved VM i alpint skiløb.

Den nordjyske skiløber Christoffer Faarup fra Hobro kom søndag eftermiddag i mål 1.91 sekunder efter løbets nummer et, schweizeren Beat Feuz, og det rakte til en 30.-plads ved verdensmesterne i St. Moritz i Schweiz.

- Jeg er super godt tilfreds. Jeg kører efter planen og står rigtig godt på ski, også er jeg under 2 sekunder efter, siger Christoffer Faarup til TV 2 SPORT.

Med placeringen slår han det hidtil bedste danske resultat i styrtløb, som Johnny Albertsen satte i 1997, da han blev nummer 36.

- Det er selvfølgelig sjovt at have den bedste danske placering, men det, at jeg har kørt godt, giver mig en god omgang selvtillid før i morgen, siger han. 

Faarup kom rigtig godt fra start på toppen, men undervejs fik han problemer.

- Da jeg kom ned i bunden, var der en lille issvuld og et slag, som trykkede på skiene. De blev så slået lidt væk under mig, og der tabte jeg det hele, siger han.

For den 24-årige danske alpinske skiløber viser resultatet, at han er på vej i den rigtige retning.

- Det betyder jo, at jeg indhenter. Det betyder, at den træning, jeg gør til dagligt, er noget af det rigtige, når jeg hele tiden kommer et skridt nærmere. Så det er positivt. Specielt når jeg har haft problemer i styrtløb i år, så er jeg rigtig rigtig glad, siger han.

I morgen skal VM-deltagerne køre slalom, og her har Faarup store forventninger.

- Jeg tror, at det kan blive endnu bedre i morgen, og jeg går efter at få min bedste placering ved VM. Hvis jeg kan komme i top 30 efter styrtløbet, så kan jeg køre en ok slalom, også burde der være mulighed for ar hente nogle pladser der, siger han.     

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

def_thumb,50_percent

play Regnbyger over Nordjylland: Torsdag kan byde på torden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

Til forsiden

Til forsiden