LIGE NU:

Nordjysk damedouble klar til VM-semifinale

Det holdt hårdt, men nordjyske Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er sikker på en VM-medalje efter sejr over japanske Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto.

Det blev en fredagsgyser af de helt store, men det endte i dansk jubel og minimum en bronzemedalje til Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ved VM i Glasgow.

I tre sæt, hvor det sidste varede 40 minutter, besejrede den danske damedouble verdens nummer syv, Shiho Tanaka og Koharu Yonemoto fra Japan.

- Hold kæft en sindssyg kamp. Det var et værre bumletog, og jeg synes egentlig ikke rigtig, at benene ville, som armen ville, og så ville benene og ikke armen. Det var noget værre rod. Jeg er så glad for, at vi har sikret os en medalje. Det er jeg fandeme stolt af, siger Kamilla Rytter Juhl til TV 2 SPORT og suppleres af sin makker:

- Det var noget rod hele vejen. I dag var jeg godt nok glad for, at der var krudt i venstrelappen (hos Kamilla Rytter Juhl, red.), fordi jeg bøvler med det undervejs, og så får jeg kæmpet mig tilbage igen. Jeg synes, det er svært at finde rytme, og vi har svært ved at finde det sammen, siger Christinna Pedersen.

- Da vi bliver ved med at misbruge matchbolde, det irriterer mig, for der plejer vi at være kølige. Næstsidste gang siger jeg til Kamilla, at nu tager vi den, det gjorde vi så ikke. Så siger du så sidste gang, at nu mener jeg det. Det er fedt at lykkes med at få en medalje på en dag, hvor det var lidt noget bumletogsagtigt. 

Sejrscifrene lød på 21-5, 18-21, 27-25 og gør altså, at damedoublen for tredje gang i karrieren skal have hængt en VM-medalje om halsen. I 2015 blev det til sølv, mens det i 2013 blev til bronze. Sidste år vandt de også sølv ved OL i Rio.

Er der plads i medaljeskabet derhjemme?

- Vi bygger det større, siger Christinna Pedersen efterfulgt af et grin.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen spiller semifinale lørdag aften. Det er kamp tre efter kl. 18:00, og kampen vises direkte på TV 2 SPORT.