LIGE NU:

Nordjyske borgmestre vil af med restriktioner: De er ikke logiske

Flere borgmestre i Nordjylland håber på, at man vil stoppe restriktionerne før tid. Sådan som TV2 erfarer, vil blive udmeldingen på fredagens pressemøde klokken 18.

Coronatrætheden er for alvor ved at indfinde sig i de syv nordjyske kommuner, der er ramt af særlige restriktioner.

Ikke mindst fordi nogle af restriktionerne slet ikke giver mening for borgerne. Sådan lyder det i hvert fald fra Mikael Klitgaard (V), som er borgmester i Brønderslev Kommune:

- Der er mange ulogiske ting lige i øjeblikket, og vi kan specielt se, at folk ikke forstår hensigtsmæssigheden i det, der skal ske, siger han til TV 2.

Besværlige kommunegrænser

Som et led i restriktionerne opfordres beboerne i de syv kommuner ”kraftigt” til kun at krydse kommunegrænser, hvis de varetager kritiske funktioner i en anden kommune.

Og ifølge Mikael Klitgaard er det frustrerende for dem, som arbejder lige på den anden side af en kommunegrænse og eksempelvis arbejder alene.

- Hvorfor kan man så ikke køre derhen? Hvorfor kan man ikke besøge sin mor på et plejehjem, fordi kommunegrænsen er 200 meter væk? Sådan noget forstår folk ikke, så det logiske er ligesom faldet væk, siger han.

Ifølge Mikael Klitgaard (V) har restriktionerne taget meget hårdt på det nordjyske erhvervsliv, særligt fordi mange af Brønderslev Kommunes indbyggere pendler til og fra nabokommunen Aalborg.

Kan blive ophævet før tid

Restriktionerne blev indført som et forsøg på at kontrollere smitten i det nordjyske, efter at der var fundet mink-mutation i coronavirus på nordjyske minkfarme. Indtil videre skal de gælde frem til 3. december.

Men i takt med at mange millioner mink i Nordjylland er blevet aflivet, og frygten for omfattende smitte med muteret coronavirus er aftagende, har statsminister Mette Frederiksen (S) åbnet op for, at man vil stoppe restriktionerne før tid.

Noget som Brønderslevs borgmester håber på kommer til at ske snarest, selvom han sagtens kan forstå, at der var et behov for at indføre strengere restriktioner:

- Det forstår vi godt, og det er faktisk også helt i orden, hvis det er logisk, siger han.

quote Jeg har tiltro til, at når sundhedsmyndighederne og regeringen vurderer, at det her er et megaproblem og en udfordring, som man ikke aner, hvordan kan udvikle sig, så er nogle nødt til at tage skraldet, og det blev så os.

Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune

Borgmester i Thisted: Har tiltro til dem

Flere andre af de nordjyske borgmestre vil heller ikke klandre regeringen for at have indført restriktionerne, selv om de gerne ser dem afviklet hurtigst muligt.

Sådan lyder det blandt andet fra Ulla Vestergaard (S), der er borgmester i Thisted Kommune til Ritzau:

- Jeg har tiltro til, at når sundhedsmyndighederne og regeringen vurderer, at det her er et megaproblem og en udfordring, som man ikke aner, hvordan kan udvikle sig, så er nogle nødt til at tage skraldet, og det blev så os.

- Også fordi vi har, eller havde, minkfarmene, siger Ulla Vestergaard (S) til Ritzau.

Regeringen har indkaldt til pressemøde klokken 18 om restriktionerne i Nordjylland.

Du kan følge pressemødet på tv2nord.dk og TV2 Nords Facebookside.

 

Retten i Hjørring

play Far tiltalt for voldtægt af fire døtre: Det forklarede han på den første retsdag

def_thumb,50_percent

play Nordjyllands Politi leder stadig efter spar-røver i Vejgaard

050321 Vandrefalk funder død

Frygt for fugleinfluenza: Vandrefalk fundet død på Nordjyllandsværket

050321 Benedicte Rottbøll

play Børglum Kloster klar med ny udstilling, men må nok udskyde åbning: - Vi vil så gerne ud og i gang med kulturen

Retten i Hjørring

play Far tiltalt for voldtægt af fire døtre: Det forklarede han på den første retsdag

def_thumb,50_percent

play Nordjyllands Politi leder stadig efter spar-røver i Vejgaard

050321 Vandrefalk funder død

Frygt for fugleinfluenza: Vandrefalk fundet død på Nordjyllandsværket

Til forsiden

Til forsiden