LIGE NU:

Nordjyske Magnus Saugstrup i VM-semifinalen: - Det her var et internationalt gennembrud, siger eksperter

Nordjyske Saugstrup spillede næstflest minutter af alle danskere i semifinalen mod Spanien. Det udnyttede han til at brage igennem den internationale barrikade.

Det er egentlig svært at vurdere, hvor han gjorde det bedst. Defensivt holdt han sine modstandere i skak. Offensivt fik han det spanske målnet til at blafre, hver gang muligheden bød sig fra stregen.

I løbet af 55 minutters intens håndbold i VM-semifinalen mod Spanien cementerede 24-årige Magnus Saugstrup sig for alvor på det danske landshold efter en overlegen præstation med 7 scoringer på 8 forsøg.

I sin kommentering lagde TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard da heller ikke skjul på, at et internationalt gennembrud var en realitet for den unge aalborgenser i 35-33 sejren over de forsvarende europamestre.

- Saugstrup er klog, og han når mere end de fleste. Han når det så hurtigt og godt, at han ikke får udvisninger. Det er sgu en stor kvalitet med så meget tryk og så mange dygtige mand-mod-mand-spillere fra Spanien. Det her er så det internationale gennembrud nummer tre, han får i den her turnering, skrev den mangeårige ekspert i sin karakterbog kort efter kampen, der også kvitterede indsatsen med et sekstal. Den højeste karakter.

I studiet efter opgøret var en anden håndboldekspert ikke lang tid om at bakke sin kollega op. Claus Møller Jakobsen har set en helt anden udgave af Saugstrup ved denne slutrunde, som blot er hans anden siden den danske EM-nedtur i starten af 2020.

- Det må jeg give ham ret i. Nogle gange synes jeg, at han har haft svært ved at holde sine screeninger mod dygtige modstandere i tætte kampe. Men det har jeg slet ikke set under den her slutrunde. Jeg er virkelig imponeret over Saugstrups præstation indtil videre, lød det fra Claus Møller Jakobsen.

"Det handler om selvtillid"

I skrivende stund har den kommende Bundesliga-spiller lavet 26 kasser ved verdensmesterskabet i Egypten, og når han ikke har ageret frontmand på stregen, har han gjort livet surt for modstandernes offensive kræfter.

Selvom Spanien lavede 33 mål, havde spanske profiler som Dujshebaev, Sarmiento og Entrerrios det svært i duelspillet med aalborgenseren.

- I sidste ende handler det om selvtillid. Jo mere selvtillid du har, desto mere har du også troen på at skyde hele tiden. Der har været gode muligheder til mig. Og så er det nok krydret med lidt ekstra koncentration, fortalte Saugstrup.

Magnus Saugstrup i en af mange dueller med Alex Dujshebaev.
Magnus Saugstrup i en af mange dueller med Alex Dujshebaev.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Derudover har stregspilleren travlt med at rose sine holdkammerater, og han mener, at harmonien i truppen kan tilskrives sammensætningen af etablerede stjerner og sultne unge spillere.

- Vi har en god trup. Et godt mix af unge og gamle. Vi unge får lov til at svare igen. Og alle har det pissegodt med hinanden, uanset hvornår på dagen det er. Der er store smil hele tiden, og os unge spillere suger bare så meget til os, som vi overhovedet kan.

På et spørgsmål om hvorfor Danmark nu er klar til sin anden VM-finale i streg, svarer Saugstrup kortfattet:

- Vi har været bedre end de hold, vi har mødt.

Nu venter det sidste slag. En krig om det mest prestigefyldte trofæ i international håndbold når Danmark og Sverige kolliderer på det egyptiske halgulv i en skandinavisk slåskamp.

Dét brag kan du se direkte på TV 2 søndag 17.30.

VM i håndbold vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele vores sendeplan her.