LIGE NU:

Ny aftale om hjælpepakker på plads

En politisk aftale, som sikrer hjælp til virksomheder og kulturinstitutioner, der er ramt af coronakrisen, er faldet på plads sent tirsdag aften.

Regeringen og alle Folketingets partier på nær Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om nye hjælpepakker til de danske virksomheder og kulturlivet.

Pakken bliver dyrere end de tidligere, da den vil fortsætte ind i 2021. Noget der var et kardinalpunkt for særligt de borgerlige partier.

På Twitter skriver erhvervsminister Simon Kollerup, at hjælpepakken løber op i mere end otte milliarder kroner. Derudover er der nye likviditetsmuligheder for over 28 milliarder.

- Med den nye aftale øger vi trygheden ved at forlænge nuværende ordninger, samtidig med at vi hjælper alle de virksomheder, som rammes af nye restriktioner. Når messecenteret og den lokale catering-virksomhed eller lyd- og lystekniker mister sin indtjening på grund af corona, så skal vi stå klar med hjælp, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.

- Det samme gælder, når minkfarme rammes af smitte, og underleverandører pludselig får visket deres ordrebøger rene. Tiden med corona er desværre meget uforudsigelig, men med hjælpen kan vi holde hånden under dem, som holder ekstra for i den svære tid. Det er deres samfundssind, som hjælper Danmark igennem krisen, siger Simon Kollerup.

Hovedpunkterne i aftalen