Seneste nyt:

Nyd det - i dag bliver ugens pæneste dag

De steder, hvor der kommer mest sol, bliver det også mest blæsende, mens man det varmeste sted får ret mange skyer.

Det er højsommer, og forventningerne til vejret er høje. Derfor holder mange danskere i øjeblikket særligt øje med vejret.

Og selvom vi ikke får en prangende torsdag, er der dog udsigt til, at forventningerne bliver delvist indfriet. Vi får nemlig ugens bedste dag rent vejrmæssigt - trods både skyer og blæst.

De fleste får nemlig tørvejr, nogle får meget sol, mange får lidt sol, og så stiger temperaturen til omkring 20 grader de steder, hvor det bliver varmest.

Sådan et vejr er næppe det bedst tænkelige på denne tid af året, men på en lavtrykspræget uge, hvor vi har haft både udbredt regn, kraftige byger og strid blæst, kan en pause i vejret være kærkommen.

Sol og blæst - eller svag vind og skyer

Efter en nat og tidlig morgen med få spredte byger i Jylland og på øerne er der udsigt til tørvejr hos langt de fleste i dag.

Kølig luft strømmer ind over Danmark fra vest, men luften bliver dog gradvist varmet op på vej hen over landet mod øst. Derfor finder vi dagens varmeste vejr på Sjælland og Falster.
Kølig luft strømmer ind over Danmark fra vest, men luften bliver dog gradvist varmet op på vej hen over landet mod øst. Derfor finder vi dagens varmeste vejr på Sjælland og Falster.
Foto: TV 2 Vejret

I Nordjylland får man meget sol, men til gengæld også blæsende vejr med en jævn til hård vind fra vest. Mellem Hirtshals og Skagen måske endda i perioder kuling. Temperaturen vil placere sig mellem 15 og 18 grader.

Syd for Limfjorden tiltager skydækket, så man typisk kun har udsigt til perioder med sol mellem mange drivende skyer. Dog holder det tørt med temperaturer mellem 15 og 19 grader, og så vil vinden være markant svagere end i Nordjylland.

På Fyn, Sjælland, Lolland og Falster vil man også have drivende skyer, og der er en lille risiko for byger på især Sydsjælland, Falster og Bornholm, men langt de fleste får tørvejr. Østdanmark vil desuden være den varmeste del af landet med op til 20 grader.

Vejrtypen over Danmark er præget af lavtryk med byger og blæst, hvilket højst sandsynligt vil fortsætte ind i næste uge. Så rigtigt højsommervejr har ind til videre lange udsigter, men i langtidsprognoserne er der dog udsigt til bedring om en uges tid.