LIGE NU:

Okore står frem i matchfixing-sag: - Forvirrende og chokerende

AaB-spilleren står nu frem i et interview og fortæller, hvordan han har oplevet de sidste dages matchfixing-sag. Han bedyrer samtidig sin uskyld.

Dansk fodbold og det nordjyske fodboldflagskib AaB har i denne uge været omdrejningspunkt i en kedelig sag, hvor Nordjyllands Politi er i gang med at efterforske en mulig matchfixing-sag relateret til AaB.

Det drejer sig dog ikke om en AaB-kamp som helhed, men om en specifik hændelse i kampen. Helt konkret omhandler det et gult kort, som forsvarsspilleren Jores Okore modtog i overtiden den 18. oktober sidste år, da AaB hjemme vandt 1-0 over OB i Superligaen.

Udviklingen i oddset på et gult kort til Okore var så mistænkelig, at politiet er gået ind i sagen efter en anmeldelse. Nu står hovedpersonen selv frem og fortæller offentligt om detaljerne i sagen til B.T.. Han mener, der har været "umenneskeligt meget fokus på ham af de helt forkerte grunde".

quote Jeg ville aldrig nogensinde gøre sådan noget

Jores Okore om at trække et gult kort med vilje

- Det har virkelig været forvirrende og chokerende, for der har ikke rigtigt været hoved eller hale i det. Jeg har ikke hørt noget fra politiet. Det eneste, jeg har fået at vide, er det fra AaB om, at klubben har fået en henvendelse fra politiet om noget mistænkeligt ved mit gule kort mod OB, siger Okore til B.T. og slår fast, at han ikke pådrog sig et gult kort med vilje:

- Ja, jeg er uskyldig. Jeg har ikke og vil ikke være involveret i sådan noget. Jeg går ikke ind for matchfixing eller nogen former for snyd, så jeg ville aldrig nogensinde gøre sådan noget.

Jores Okore fortæller videre, at han først selv blev klar over sagen tirsdag, kort før den rullede i medierne. Efter AaB's træning blev han kaldt ind på direktør Thomas Bælums kontor, hvor han blev præsenteret for politiets henvendelse.

Flere personer vandt 130.000 kroner

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger blev der på tværs af spilselskaber i Danmark spillet for omkring 40-50.000 kroner på et gult kort til Okore, og en lille gruppe skulle have vundet omkring 130.000 kroner.

En kilde tæt på efterforskningen kunne også bekræfte, at der var tale om en gruppe af personer fra Blågårds Plads i København, der har spillet på det specifikke væddemål. Jores Okores hjemstavn er netop Blågårds Plads.

Derfor er politiet også i gang med at efterforske personernes forhold til Okore, og hvorvidt de kan have påvirket ham til at udføre handlingen og trække et gult kort med vilje.

Okore selv afviser enhver relation over for B.T.. Forsvarsspilleren er heller ikke sigtet i sagen på nuværende tidspunkt af politiets undersøgelse.

- Vi har ikke sigtet nogen i sagen. Og vi efterforsker en enkeltstående hændelse i kampen, det drejer sig ikke om hele kampen, har politikommissær i Nordjyllands Politi, Troels Jul Kjærgaard, sagt til Ritzau.

Odds styrtdykkede: - En unaturlig udvikling

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger faldt oddset på den specifikke hændelse 2,70 til 1,30 i løbet af kampen hos en given bookmaker, fordi der er blevet placeret odds på det specifikke væddemål kampen igennem.

Samtidig skrev bold.dk, hvordan et gult kort til Okore fra start havde været udbudt til odds 4,5, hvorefter der blevet spillet så massivt på udfaldet, det i flere gange lukkede midlertidigt, inden bookmakeren måtte lukke helt for spil på det gule kort.

Alt sammen noget, der bør få alarmklokkerne til at ringe, mener Chris Kronow, der underviser på New Haven University i sportsintegritet, og som i syv år var ansvarlig for de nationale spilselskabers overvågning af markedet med henblik på at opdage matchfixing.

- Det er en unaturlig udvikling, for normalvis ser man ikke, at folk bliver ved med at spille på noget, hvor oddset er imod dig, sagde han til TV 2 SPORT og fandt det underligt, folk fortsatte med at placere penge på et mere og mere usandsynligt væddemål.

- Lad os sige, der er tilbud på en kasse Tuborg til 100 kroner. Og når prisen så bliver sat op efter seks kasser, så stopper du med at købe dem. Det er sådan en adfærd, vi har, når prisen ikke er god nok. Men her er der jo bare nogen, der er fortsat.

Hvorfor er folk så fortsat med at spille på den specifikke hændelse?

- Det er jo så, fordi de ved et eller andet, eller at de har en rigtig stærk formodning om, at det sker. Ellers ville man ikke fortsætte.

Han ville ikke slå fast, at der er tale om matchfixing, men at det er noget, man har en stærk formodning om, når man sammenligner med tidligere tilfælde.

Nordjyllands Politi har oplyst, at de efterforsker anmeldelsen, de modtog i februar, som værende et brud på straffelovens § 279 omhandlende bedrageri.