LIGE NU:

Overlegent andet sæt: Dansk damedouble vinder Hong Kong Open

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen vandt badmintonturneringen Hong Kong Open med sejr over et kinesisk par i finalen.

Den danske damedouble med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har sikret sig en ny stor sejr, da de søndag vandt finalen i Hong Kong Open.

OL-sølvvinderne måtte dog slide gevaldigt med kineserne Huang og Li, der gav hård modstand i første sæt, men derefter var danskerne overlegne. Danskerne vandt i to sæt med 21-19, 21-10.

Rytter Juhl og Pedersen er siden triumfen ved Denmark Open for en måned siden blevet slået ud i semifinalen i de seneste to turneringer, men med sejren i Hongkong kravler duoen nu op på andenpladsen på verdensranglisten.

Det er duoens fjerde sejr i karrieren.

Kineserne kom bedst fra start og lynhurtigt foran 3-0, men den føring blev stille og roligt indhentet. Ved opholdet kom Rytter Juhl og Pedersen foran med 11-10 efter en duel, som blev afgjort efter en challenge.

Parrene fulgtes ad, uden at nogen formåede at rykke afgørende fra, indtil danskerne til sidst trak fra. De tilspillede sig tre sætbolde, da de gjorde det til 20-17 og vandt sættet på den tredje og sidste sætbold.

Rytter Juhl og Pedersen havde langt bedre styr på kineserne i andet sæt. Efter at være kommet bagud med 0-2 vandt danskerne fem bolde i træk, og ved opholdet havde de skabt et forspring på seks point.

Især Christinna Pedersen viste verdensklasse i sættet, og så snart kineserne mindskede forspringet til fire point, trådte hun i kraft og genskabte forspringet på seks point til 13-7.

Danskerne spillede sig frem til hele ti matchbolde, men skulle kun bruge én.