LIGE NU:

Nordjylland åbnes delvist op: Kommuneopdeling fjernes, elever kan komme i skole og kollektiv trafik kører igen

De faldende smittetal i Nordjylland betyder, at regeringen nu ifølge TV 2's oplysninger lemper restriktionerne i området.

 

Indbyggerne i de syv nordjyske kommuner, der i sidste uge blev lukket ned, kan formentlig snart atter bevæge sig på tværs af kommunegrænserne.

Dog skal de fortsat være afsondret fra resten af landet. Samtidig får elever i 5.-8. klasse efter weekenden atter lov at komme i skole igen.

Det erfarer TV 2 fra flere kilder.

Restauranter skal fortsat holde lukket

Det var på et pressemøde torsdag den 5. november, at statsminister Mette Frederiksen meldte ud, at Nordjylland for en stund måtte lukke ned.

Myndighederne havde i dagene forinden konstateret en særlig mutation af Covid-19, som var blevet overført fra mink til mennesker i Nordjylland, og da man frygtede, at mutationen kunne udgøre en risiko for det vaccinearbejde, der pågår internationalt valgte man at indføre særligt skærpende restriktioner i syv forskellige kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Thisted, Vesthimmerland og Jammerbugt.

Restriktionerne betød blandt andet, at borgere blev opfordret til ikke at krydse kommunegrænser, og at elever i 5.-8. klasse blev sendt hjem - restriktioner, som man altså ifølge TV 2's oplysninger hæver nu - men også at kollektiv trafik og restauranter blev lukket ned, at alle indendørs og udendørs kulturinstitutioner blev lukket for offentligheden og at de studerende på videregående uddannelser i de berørte kommuner skulle overgår til digital undervisning og eksamen uden fremmøde.

De sidstnævnte restriktioner vil ifølge TV 2's kilder bestå.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt. Har du oplysninger om sagen, så kontakt os gerne på 1234@tv2.dk.

Følg Regeringens pressemøde direkte på TV2 Nords Facebookside og tv2nord.dk

Regeringen har klokken 18 indkaldt til pressemøde, og her vil de nye lempelser ifølge TV 2s oplysninger blive meldt ud.

Du kan følge pressemødet på TV2 Nord Salto, tv2nord.dk og på TV2 Nords Facebookside.