LIGE NU:

Sne over Nordjylland i nat

Det kan være den sne, som giver os første lokalt hvide jul siden 2012.

Lørdag morgen er man flere steder i Nordjylland stået op til hvide græsplæner, gader og fortove, efter nedbøren i løbet af natten og de tidlige morgentimer gik over i sne i takt med, at temperaturen faldt til omkring frysepunktet.

Ifølge de foreløbige første meldinger fra flere af TV 2 VEJRETs seere og brugere er det især i den indre del af Vendsyssel, der er faldet sne.

I Vendsyssel lyder meldingerne lokalt på mellem to og fem centimeter nyfalden julesne.

Snevejret giver risiko for glatte veje i Nordjylland, hvor det ud over at have sneet også er frostvejr med temperaturer lige under frysepunktet.

Kan give første lokalt hvide jul i seks år

Nattens snevejr kan meget vel vise sig at være det, der kan give lokal hvid jul.

Med udsigt til fortsat koldt vejr i det kommende døgn i den nordlige og østlige del af landet kan sneen blive liggende frem til juleaftensdag ud på eftermiddagen, hvor den hvide jul 'afgøres.

Får vi lokal hvid jul, er det første gang siden 2012, der ligger sne i Danmark juleaften.

Seneste landsdækkende hvide jul havde vi i 2010, hvor sneen lå i rigelige mængder i hele landet.

Mere sne kan være på vej

Et nyt nedbørområde, som skal ind over Danmark i nat og først på lillejuleaftensdag, ser ud til lokalt at kunne give sne flere steder end i Nordjylland.

Nedbørområdet vil også ramme dele af Syddanmark, hvor det meste af nedbøren dog ventes at falde som slud og regn, men på højdedrag i Østjylland, på Fyn og Sydsjælland kan man ikke udelukke en lille overraskelse i form af hvid jul.