LIGE NU:

Termometre udsolgt overalt: Efterspørgslen er steget med 1200 procent

Landets apoteker og materialister har tømt lagrene for termometre, og grossister melder, at de først kan levere igen i midten af maj.

Et af de væsentligste parametre til at fastslå, om man er ramt af coronavirus og ikke bare en almindelig forkølelse, er ifølge sundhed.dk, at man har en kropstemperatur på minimum 38 grader.

For at kunne fastslå det, bliver man nødt til at eje et termometer.

Og det er der tilsyneladende rigtig mange danskere, der ikke gør.

I hvert fald har der i den seneste måned været så stor en efterspørgsel på de små elektroniske måleapparater, at der meldes om totalt udsolgt over hele landet.

Blandt andet hos Matas har man mærket en kæmpe stigning i interessen:

- Hvis vi sammenligner med marts måned sidste år, har vi haft en stigning på 1200 procent i salget i år, siger kommunikationschef Klaus Fridorf til TV 2. 

Han tilføjer:

- Hvor vi normalt sælger omkring 4-500 på sådan en måned, har vi i år været oppe på over 6000, og vi kunne bestemt sagtens have solgt flere.

Apoteker oplyser om ventetid på en måned

Hos Dansk Apotekerforening har man ikke overblik over, hvordan beholdningen ser ud hos de enkelte apoteker, da der er tale om selvstændige butikker. Men den generelle melding er, at der er udsolgt.

- Jeg ved, at begge de to grossister, der leverer til landets apoteker, har tomme lagre, og at der ikke kan rekvireres nye foreløbig. Meget af det produceres jo i Kina og i Østen, så det er gået lidt i stå for øjeblikket, siger pressekontakt Merete Wagner Hoffmann.

En rundringning, foretaget af TV 2 til en række apoteker rundt om i landets fem regioner, viser, at standardsvaret lige nu er, at der kommer nye forsyninger i uge 20 - altså, midt i maj.

Denne oplysning bekræftes af medicinalgrossisten Nomeco:

- Det er helt korrekt, at vi først kan levere midt i maj. Producenterne kan ikke levere til os før, siger administrerende direktør for Nomeco, Henrik Kaastrup.

Hos Matas-kæden er forventningen dog lidt mere optimistisk, efter at man har afsøgt markedet og fundet supplerende leverandører.

- Vi får to mindre partier umiddelbart før og efter påske, og desuden har vi en stor restordre midt i maj, lyder det fra Klaus Fridorf.

Udover at Matas i de seneste uger har oplevet ekstra travlhed i webshoppen, kommer der også fortsat kunder i kædens fysiske butikker, i hvilke der i størstedelen fortsat holdes åbent for kunder, lyder det fra kommunikationschefen.