Vi har haft vinterhalvårets koldeste nat

Arkiv Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Under fem graders frost i nat - og den kommende nat bliver endnu koldere.

I samarbejde med tv2.dk

Koldere luft ligger nu over Danmark, og den har i nat givet relativ hård frost og sendt termometret ned på kuldegrader, vi ikke har set i dette vinterhalvår.

Læs også Vi er nu kun en millimeter fra, det er det vådeste år nogensinde

Efter nogle juledage med mildt vejr har koldere luft fra Skandinavien kombineret med rolige vindforhold og stedvis klart vejr givet temperaturer et godt stykke under frysepunktet.

Det er især i dele af Jylland, hvor det i perioder har været klart vejr, man har mærket den vinterlige kulde.

Koldest var det først på natten i Karup i Midtjylland, hvor termometret viste -5,8 grader.

Dermed var det vinterhalvårets hidtil laveste temperaturer, der i nat blev målt i Midtjylland, og som er lidt lavere end de -5,5 grader, som 30.oktober blev målt i Horsens, og indtil i nat var den hidtil laveste temperatur i dette vinterhalvår.

Satellitbillede klokken 01.30 den 27. december 2019. Klart vejr i den vestlige og sydlige del af Jylland. De rødlige områder er lave skyer. Foto: SMHI / NPP

De laveste temperaturer blev målt i Jylland, hvor det i løbet af natten i perioder klarede op.

Her kunne varmen i den lange vinternat uhindret strømme ud i himmelrummet, mens skyerne over resten af landet som en dyne holdt på varmen.

I Tylstrup i det sydlige Vendsyssel viste termometret -3,7 grader, da det var koldest, mens den laveste temperatur i Vestervig i Thy blev -2,8 grader. I Mejrup ved Holstebro og ved Isenvad nær Ikast nåede temperaturen begge steder ned på -2,2 grader.

Prognose: Temperatur lørdag klokken 6. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Den kommende nat kan det blive endnu koldere, når opklaringen ventes at brede sig til stort set hele landet.

Dermed vil temperaturen natten til lørdag flere steder i landet kunne nå ned under -5 grader, og lokalt kan det ikke udelukkes termometret kan vise ned til -8 grader.

Forsiden lige nu